woensdag 24 mei 2023

familie weekend en meer


Mijn lange weekend werd ineens gevuld met familie. Donderdagmorgen stapte ik in de auto en reed naar Drenthe, voor een bezoekje aan mijn moeder(tje). Gewoon voor de gezelligheid en omdat mijn broer er ook was. Hij woont met zijn gezin in München, we zien mekaar niet zo heel veel, dus als er ergens een kans is grijpen we die. Bijkletsen, koffie drinken en ondertussen wat tuinklusjes oppakken. Aan het eind van de middag reed ik weer naar het westen met een flink maal verse asperges bij me

Vrijdag had ik mezelf een vrije dag gegund. Dit doe ik eigenlijk ieder jaar, de dag na hemelvaart vrij nemen.Vroeger omdat het handig was met miss T, die immers vrij van school heeft en tegenwoordig, nu de puber prima voor zichzelf kan zorgen, gewoon omdat ik het mezelf gun, zo'n lang weekend. Het werd een dagje huis en haard met veel breitijd, ook omdat oudste dochter de auto had geleend vanwege een bruiloft van een vriendin.

En zaterdag was het hier op het Dorp de jaarlijkse Oldtimerdag, dus Lief en ik stiefelden gemoedelijk naar de dorpsstraat waar we al die auto's konden bewonderen. Oudste dochter sloot zich bij ons aan en we eindigden met z'n drietjes op het terras van een Italiaanse traiteur, waar we lunchten met diverse anti pasti. Het gaf mij een heel ontspannen vakantie gevoel, kan ook komen door dat glas witte wijn, wat ik er ook bij dronk 😉

Oudste dochter bleef het weekend gezellig hangen, at mee, bleef slapen en hielp Lief mee met het verplaatsen van de grote ladder. Lief is druk bezig met het schilderen van de buitenboel. De kozijnen van de erker zijn al geverfd en nu is mijn kleine zolderraampje aan de beurt, ook dat wordt nu gebroken wit in plaats van bruin. Langzaam aan wordt al het houtwerk of gebroken wit of (monument)groen.


Toen was het alweer maandag en dat betekent voor sommige werk of school. En voor mij was het opruimen, wassen, de badkamer soppen en boodschappen doen. En heel langzaam begin ik het te leren om niet altijd eerst het werk af te hebben voor ik tijd voor mezelf heb, want na het doen van de boodschappen, ging ik eerst naar het tuincentrum om een paar plantjes voor de lege plekken in de voortuin te kopen. En daarna eerst genieten van het mooie weer met een boekje in ons 'lounge' hoekje, omdat ik bedacht dat de badkamer niet wegloopt en ik deze ook aan het eind van de middag kan schoonmaken. Ik was bijna trots op mezelf.


Maar daarna was het weer dinsdag, het begin van mijn werkweek. Dat viel me zwaar, gewoon geen zin. Waar dit nu vandaan komt geen idee, maar ik heb er al een paar weken last van. Ik heb dit natuurlijk best wel vaker gehad, maar dan kon ik makkelijk een oorzaak aanwijzen, dat had meestal te maken met werkzaamheden, die ik ineens door m'n strot geramd kreeg. Maar daar is nu geen sprake van en tot een maand geleden ging ik meestal met plezier naar m'n werk. En ineens is dat weg en ik heb geen idee waardoor. Het enige wat ik weet dat ook mijn collega, met wie ik het heel goed kan vinden, dit ook  heeft. Geen zin en na een werkdag ook echt heel moe en nee, ook zij kan haar vinger er niet op leggen, maar er is wel iets verandert in de sfeer op onze afdeling. Ik kan het niet benoemen, maar het vreet energie. Lekker vaag verhaal, toch?!


Gelukkig was het vandaag woensdag en dat is mijn vrije dag (luizenleven heb ik toch). Op aanraden van de bedrijfsarts is Lief niet langer op maandag vrij, maar op woensdag om zijn werkweek te breken. En vandaag hadden we een koffie-date. Voordat we op het terras bij Kaafi neerploften, gingen we eerst nog even bij Cross and Woods langs, waar ik weer goed voor mezelf zorgde. Maar zeg nu zelf, zo'n lief mandje kun je toch niet laten staan, perfect voor handwerkproject nummer drie......

En nee, nu ga ik niet beginnen aan een volgend brei-project, maar eerst een beneden kijken, want ik geloof dat ik Miss T hoorde thuiskomen en dan kan ik vast Lief helpen om de ladder tegen het zolderraam te zetten.

En morgen? Dan probeer ik echt met goede moed naar werk te gaan. Laat ik het zo bekijken, de wandeling ernaar toe is fijn.


5 opmerkingen:

 1. Wat vervelend dat het werk ineens zo zwaar valt. Dat is toch wel intrigerend. Zeker als je niet een duidelijke oorzaak kunt bedenken. Zou het simpelweg 'de tijd van het jaar' kunnen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of het had te maken met de stand van de maan, ik weethet niet, maar in iedergeval had ik vandaag weer een prima werkdag

   Verwijderen
 2. ik hoor het van meer vrouwen (van onze leeftijd, ik weet het ik mag het niet zeggen) dat het ineens allemaal zwaarder valt zonder duidelijke oorzaak. Jammer en vervelend toch? Maar je wolletjes zijn weer super. Cross en woods is wat jamin vroeger voor mij was !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat mag je best zeggen, want ik denk dat er zeker kern van waarheid in zit, er verandert op deze leeftijd zoveel om ons heen en in onszelf, dus ja!

   Verwijderen
 3. Het klinkt allemaal heerlijk relaxt. Behalve dat stukje over je werk. Dat is niet fijn. Maar wie weet; misschien waait het wel weer over. Of ben je gewoon aan vakantie toe..

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails