maandag 6 mei 2019

Laatste week van de meivakantie

De vrijdag brachten wij  miss T naar mijn moeder, waar we 's avonds schandalig veel asperges aten. Diezelfde avond reden lief en ik naar Hoogeveen, waar we een hotel voor de nacht hadden geboekt. En de volgende dag reden we vanaf daar richting Munster, dat leek ons wel een leuke stad om een dagje samen door te brengen.
We hadden zelfs al een hotel voor de nacht geregeld, een half uurtje van de stad af, een echt gezellig Duits familie hotel.
Het was alleen niet echt gezellig weer (regenachtig en koud), niet echt wat om door een stad te slenteren. We gingen eerst naar Ludinghausen, waar wij Burg Vischering gingen bekijken.








We hebben hier een tijdje gelopen, rond gekeken en wat gelezen over de geschiedenis van deze Burg.
Fijn om dit nu met z'n tweeën te kunnen doen.
En daarna toch door naar Munster, een oude hanzestad, met veel kerken en mooie oude huizen.


Kijk, ik heb het richtingsgevoel van een marmot, dus in een vreemde stad, maak ik gewoon een foto van de naam van de parkeergarage, waar de auto staat.


Het weer was zo somber dat ik ook bijna geen foto's heb, want de meeste zijn zo donker dat er nauwelijks op te zien is, wat wilde laten zien.
We hebben hier trouwens wel ontzettend lekker gegeten. Nee, geen schnitzel, burger of worst, wat ik bij de meeste restaurants op de kaart zag staan en mij toch niet zo aansprak, maar bij een Indiaas/Nepalees eettentje. Dit tentje was wat betreft aankleding net zo gezellig als een voetbalkantine, maar het eten was zo goed. Misschien geen tentje om lang, gezellig en intiem te tafelen, maar wel om goed te eten na een dag wandelen.
De dag er na was het nog steeds van dat gezellige weer en zijn we in de auto gestapt en op ons gemak teruggereden naar huis.

Nu was het de bedoeling dat miss T tot woensdag bij oma zou blijven logeren, maar ze had weer een glutenfout, iets met een hondje uitlaten, die dan een hondenkoekje geven en daarna gaan eten zonder handen te wassen.
Miss T hield er behoorlijke buikpijn aan over en met de bijbehorende hangerigheid wilde ze liever naar huis, dus heeft Lief haar maandag al opgehaald.

En als Lief vrij is, wil hij toch altijd graag wat doen, hij heeft er zelfs een klussen to-do lijst voor gemaakt. Hij vond woensdag een goede dag om ons tuinfonteintje weer te maken, nieuwe pomp, nieuwe slangen en de fontein doet het weer.


En de planten om de fontein, zijn door miss T uitgezocht en ook zelf geplant, want dat is nu een beetje haar stukje tuin, wat ze zelf mag verzorgen.
Samen zijn we naar een tuincentrum gegaan en daar ging ze op zoek naar planten die vooral in de schaduw moesten staan, maar wel met bloemen .
Super gezellig om zo met haar door een tuincentrum te scharrelen.


En donderdag was mijn dag voor een beetje #hospitalknitting


Oudste dochter had haar endoscopie. Na een half uurtje breien, werd ik er alweer bijgeroepen en vertelde de arts, dat het hem alles was meegevallen. Ze heeft twee zweertjes in haar dunne darm, maar dikke darm en de aanhechting van haar operatie van vorig jaar waren schoon en rustig. Dat was wel een opluchting. Nu heeft ze wel extra medicijnen, een sterke ontstekingsremmer, die helaas wat vervelende bijwerkingen geeft. Maar de arts hoopte dat met een kuur van drie maanden, de ontsteking weer rustig zou zijn en dat haar gebruikelijke medicijnen het dan weer onder controle kunnen houden.
Daarna mocht dochter nog een uurtje uitslapen en konden we weer naar huis, waarna ik zelfs 's middags nog ben gaan werken.

En gisteren sloten we de meivakantie af op het Bevrijdingsfestival in Rotterdam


En al zijn twee weken vakantie leuk en fijn, voor miss T was het wel weer goed dat vanmorgen de schoolweek weer begon, want ze is wel weer toe aan een beetje ritme en regelmaat.

2 opmerkingen:

  1. Mooi zeg, dat kasteel.
    Zo'n soort fontein hebben wij ook, alleen glad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bizar hè? Dat door het aanraken van een hondenkoekje, ze meteen zo ziek is.
    Dat je er überhaupt achterkomt ook.

    BeantwoordenVerwijderen