zaterdag 2 mei 2009

en zij bakte een taart

En zij bakte een taart voor de Beltane viering van morgen.

En zij bakte een honingtaart.

Nodig:
150 g boter, 115 g donkerbruine bastardsuiker, 175 g honing, 200 g bloem, 1.5 theelepel bakpoeder, 0.5 theelepel kaneelpoeder, 2 eieren geklopt

citroenglazuur:
250 g poedersuiker, 100 g zachte boter, 1 theelepel geraspte citroenschil, 2 eetlepels citroensap.

Vet een springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Doe de boter, bastardsuiker en honing in een klein pannetje en voeg 1 eetlepel water toe. Verwarm op laag vuur en roer af en toe tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Dit 15 minuten laten afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef bloem, bakpoeder en kaneel boven een kom en voeg honingmengsel en eieren toe en klop glad. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 35-40 minuten. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen.
Voor het glazuur: zeef de poedesuiker boven een kom. Voeg boter, citroenschil, citroensap en 1 eetlepel water toe en klop dit glad. Verdeel het glazuur over de taart. (recept Alle smaken van de regenboog van Tessa Kiros)

En nu staat de taart af te koelen op het aanrecht. Het glazuur maak ik morgenochtend, dat is het voordeel met kleine kinderen, dan ben je altijd lekker vroeg uit de veren. :)

Nog een Beltane gedicht (Goddess wheel of the year) om in de stemming te komen
Feel me now as Lover
I am life's lust. Pure love.
I come from the foaming sea waves,
riding white mare through your dreams.
I am the pulsing life-blood.....
sap rising...Spring blossoming.
Pause a moment between the waves of being...
Feel my presence
I am life's lust.
Pure love.

Happy Beltane.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten