woensdag 24 april 2019

Life in de meivakantie


Wat waren de paasdagen heerlijk, door het mooie 's zomerse weer en vier vrije dagen achter elkaar kreeg ik toch een beetje een vakantiegevoel.
Op vrijdag rondje ikea met de dochters, zaterdag de hele dag lekker in de tuin, zondag ging  de bbq aan en op maandag weer een dag gevuld met niks.
In een paar dagen tijd is ook de hele tuin tot bloei gekomen, zo mooi om te zien. Ik maak dagelijks  foto's van onze bloeiende pioenrozen, waar ik mijn instagram account mee vol spam.

Maar dan valt het toch wel tegen om dinsdagmorgen voor de kledingkast te staan om een suitable for work outfit bij elkaar te zoeken, jurkje met vestje dus. 
Ja, zelfs met dit soort warme dagen neem ik een vest mee naar m'n werk, want ons kantoor is wel gruwelijk benauwd (iets met te kleine ruimte en te veel mensen) en omdat een beetje tegen te gaan, zetten wij ramen en  deur open, waardoor het behoorlijk tocht en ik regelmatig met kippenvel achter m'n toetsenbord zit. Dus vandaar het vest.

Miss T ging naar de KidsClub (9+ bso) en met de KC gingen ze naar een sporthal vlakbij en kregen van diverse sporten een workshop, ik kreeg in de middag een filmpje toe gestuurd met de kickbox-actie van Miss T, ze heeft er wel de lange benen voor en vond het ook leuk om te doen.

Vrijdagavond voor het eerst sinds jaren toch een kleine glutenfout voor miss T. Ze ging film kijken bij een vriendin en had hiervoor ook popcorn meegenomen en dit natuurlijk gedeeld met haar vriendin. Alleen had het meisje er voor een broodje gegeten, vertelde miss T later en was zij vergeten om te vragen of haar vriendin eerst even haar handen wilde wassen.
Dus toen Lief haar kwam ophalen, had ze daar al moeten overgeven en ook thuis moest ze nog spugen. Al dachten we ook nog aan misschien iets te veel gesnoept, toen ze 's nachts bij ons bed stond, krom van de buikpijn wisten we het wel weer.
Wat ik al zei, het was lang geleden dat het een keertje fout ging en ook al was het super naar voor miss T, had ze toch haar filmavondje niet willen missen.
De morgen erna begon ze nog wat hangerig, maar na wat kleine beetjes eten, waarbij ze ook geen last meer van haar buik had, ging het gewoon weer prima met haar (Gelukkig wel)

En nu we het toch over chronische ziektes hebben, afgelopen vrijdag kreeg oudste dochter  een telefoontje van haar mdl-verpleegkundige. De uitslagen van het bloedprikken waren binnen en die lieten zien dat haar ontstekingswaarde te hoog is, crohn is weer (nog steeds) actief. En omdat de arts graag wil weten waar de ontsteking zich precies bevindt, mag dochter weer een endoscopie ondergaan. Dochter voelde dit wel weer aankomen, ook omdat haar buik weer enorm opgezet en gespannen is. Nu is het alleen afwachten tot zij een datum doorgebeld krijgt, waarop ze haar in het ziekenhuis verwachten.

En de rest van de week, nog maar een dagje werken en dan alweer vrij, want vrijdag brengen Lief en ik miss T naar Drenthe, waar zij bij oma gaat logeren en waar wij die vrijdagavond asperges gaan eten.




5 opmerkingen:

  1. Sterkte voor je grote dochter! Hier was met pasen ook een glutenfout voor de middelste, ze had haar eigen "afdeling" maar blijkbaar heeft daar iemand toch aangezeten met glutenhanden. Gelijk de boel ontregeld..gelukkig komt het amper meer voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jemig, wat heftig dat geen handen wassen al zo'n effect kan hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die blauwe regen is mooi! Sterkte voor de dochters, het is wel wat, leven met die chronische ziekten. Sterkte voor de oudste nu ook vooral.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk al die bloemen, en ik maar blij zijn dat ik het gras kan zien hahaha. Maar heel heel langzaam zien we wat groen aan sommige struiken. Het komt. Met veel geduld ;-) Sterkte met de meiden!

    BeantwoordenVerwijderen