maandag 2 september 2019

een nieuw schooljaar


De zes weken zomervakantie zitten er nu echt op en vandaag begon voor miss T het nieuwe schooljaar.
Groep 8, het laatste jaar basisschool!
Altijd weer spannend zo'n nieuw, kersvers schooljaar en voor miss T dubbel spannend, want zij ging naar een nieuwe school.

Vlak voor het eind van afgelopen schooljaar kregen wij nieuws te horen waardoor wij ons vertrouwen in de school kwijt waren.
Het is een hele stap als je besluit om zelfs voor het laatste jaar basisschool je kind nog over te plaatsen.
De laatste schoolweek hebben we gesproken met kennissen, wiens kinderen naar de school gingen, die wij op het oog hadden.
Daarna hebben we zelf een gesprek gehad met de directeur van deze school. En natuurlijk houdt die man een verkooppraatje voor zijn school, waarin de leuke kanten van de school naar voren komen,  maar ik zag er ook iets wat mij meer zei. Tijdens de rondleiding, die wij door de school kregen, kwam er een achtste groeper spontaan op die directeur af om hem een knuffel te geven. En dat was het, die man had liefde voor zijn leerlingen, liefde voor zijn vak en voor zijn school. En dat straalde hij ook uit. Een echt schoolhoofd in plaats van een manager.
Miss T mocht zelfs nog een ochtend op de een na laatste schooldag meedraaien en kwam super enthousiast terug.
Toch hebben wij de definitieve beslissing pas vlak voor het eind van de zomervakantie genomen, misschien niet ideaal voor beide scholen, maar soms heb je gewoon meer tijd nodig.




Dit wil ook niet zeggen dat miss T volledig blij was met onze beslissing, want na het eerste enthousiasme voor het nieuwe, besefte ze , wat ze dan ook achter moet laten. Dan was ze boos en verdrietig en wilde ze weten waarom.
Toch zijn wij er van overtuigd, dat ze hier goed op haar plaats is en dat dit de beste keus voor haar is.


Terwijl ik dit typ is de eerste schooldag al achter de rug en heeft miss T al alles van deze dag verteld. Het was een echte kennismakingsdag met spelletjes en uitleg schoolregels, laptop gebruik en het rooster.  En vooral dat rooster maakte haar blij, een lesrooster alsof ze al op de middelbare zit en duidelijkheid en overzicht wat zij heel fijn vindt.
En nu speelt ze buiten, ze zag een paar kids van haar school in een speeltuintje hierachter voetballen, dus ze ging wel even kijken.
Ik hoop dat ze snel haar draai vindt, zich helemaal thuis voelt  en een fantastische leuk laatste basisschooljaar tegemoet gaat.

4 opmerkingen:

  1. Zo, inderdaad lijkt me dit een moeilijk besluit. Maar hopelijk is het snel duidelijk dat het het juiste was

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat hoop ik ook! Zou fijn zijn als ze dit laatste jaar met veel plezier afsluit.
    Spannend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje, heftig! Lastige beslissing, moedige stap. Voor allemaal.
    En o jee, ja, dat laatste jaar van de jongste op de basisschool... ik had nooit van mezelf verwacht zo sentimenteel te kunnen zijn. :) Liefs! Greetje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Owww, je bent er weer. Welkom! Ja, het is wat zo snel als die kleine meisjes groot worden

      Verwijderen