maandag 9 september 2019

Weekend; Blijdorp en Landgoed Heidestein

Via mijn moeder kregen wij tickets voor de Diergaarde Blijdorp ZOOmeravonden, dus afgelopen vrijdag gingen wij met z'n allen na school/werk naar de dierentuin.
Het was druk, heel erg druk, wat natuurlijk gezien de korting op de toegang niet verwonderlijk was. Het was best grappig om te zien dat sommige dieren zich  klaar maakten voor de nacht of juist nu eindelijk actief werden; ruziënde uilen of zwemmende en rennende neushoorns.
Je kon hier en daar ook een kijkje achter de schermen kijken, maar gezien de drukte hebben wij dat gelaten voor wat het was en zijn gewoon de dierentuin doorgeslenterd, totdat het echt hard begon te regenen. Toen vonden we het wel mooi geweest en zijn richting uitgang gegaan.
Voor mij, miss T en oudste dochter was het zo'n drie jaar geleden dat we hier voor het laatst zijn geweest en er was best weer het een en ander veranderd en bijgebouwd, altijd leuk om te zien.
Al met al een leuk begin van ons weekend.

Zaterdag was een beetje onze chill dag; er werden boodschappen gedaan en wassen gedraaid, maar daar hield het ook wel mee op.

Twee weken geleden was Lief met wat collega's gaan motorrijden en hierbij langs de heide gekomen, die toen in volle bloei stond.
Dus heel erg  de moeite waard om daar eens te gaan wandelen.
Nu kwam dat zondag heel goed uit.
Wij hadden 's middags een verjaardag bij familie in Utrecht, dus als we nu eens eerst een stuk zouden gaan wandelen en daaarna pas naar die verjaardag, zou dat voor ons een stuk relaxter zijn.

Na wat gegoogle, vonden we bij Zeist een wandeling bij Landgoed Heidestein, door de bossen en over de heide.
Ondanks dat het weer bij ons 's ochtends ronduit regenachtig was,  met vrij sombere voorspellingen voor de rest van de dag, zijn we toch gaan lopen.
En werden beloond met zon, een al wat herfstig bos en bloeiende hei.

We hebben besloten om vaker in deze omgeving te gaan wandelen, het is een drie kwartier rijden vanaf ons huis en een heel andere omgeving dan Meijendel of  het AWD.
En om iets vaker het weer te negeren, gewoon te gaan en accepteren dat je soms nat kunt worden. Voor ons zou het wel goed zijn om weer vaker een uurtje te gaan lopen in het weekend, niet alleen omdat Lief en ik allebei een 'zittend' beroep hebben, maar ook gewoon om het hoofd 'leeg' te lopen, te ontspannen en gewoon te genieten van de natuur om oins heen.

1 opmerking:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails