woensdag 2 november 2011

zomaar wat momentjes

De omschakeling van zomer- naar wintertijd doet ons dagelijks ritme geen goed. Het kleine meisje laat zich 's ochtends gewoon op de oude tijd horen en omdat ze 's avonds wel met wintertijd-tijden naar bed gaat, is ze halverwege de morgen al doodmoe. Dus de middagslaap is weer in ere herstelt en duurt vaak ook gewoon weer twee uur. Maar dit geeft ons dag-ritme iets langzaams en naar binnen kerend, wat wel weer bij de tijd van het jaar hoort.

Wat foto's van mijn telefoon, die toch wel een mooi beeld van onze dagen geven.


Het kdv-ritueel, iedere keer bij het ophalen wordt er één, twee, drie keer van de glijbaan gegaan, voor we het hek doorstappen op weg naar huis.


We houden wel van een soepje. De pompoensoep van afgelopen maandag en zodra het herfst/winter wordt eten tarja en ik iedere woensdagmiddag soep. Vandaag was het tomatensoep.


Een kat genietend in de zon, een (gebloemd) kopje thee en ik probeer om iedere dag minstens een kwartiertje te breien, gewoon omdat het voor mij zo ontspannend is.


Wandelen door alle bladeren die al gevallen zijn. Het kleine meisje geniet er zichtbaar van en verzamelt mooie blaadjes voor haar eigen herfsttafeltje.

Zomaar kleine momenten die zo de moeite waard zijn.

6 opmerkingen:

 1. prachtige momenten zijn het :)

  De glijbaan....geweldig he dat ze dat vinden...het is dat ik er met mijn bips vaak niet meer tussen pas -de kleuter en peuterglijbanen- anders zou ik er ook zo vanaf zwieren hoor....dus ga ik altijd maar braaf schommelen haha ;)

  En soepjes! Heerlijk :)..vooral als het weer wat guurder wordt. Mijn oudstedochterlief is dol op soep koken....nou, van mij mag ze haha

  Groetjes Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niks zo leuk als door de blaadjes rennen! Hier hebben we eigenlijk nooit last van het uurtje terug. Ze gaan juist makkelijker slapen doordat het weer lekker donker is. Als de zomertijd aanbreekt dan is het hier hommeles...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige momenten he, ook hier een mannetje wat toch erg veel moeite heeft met de wintertijd, we hebben de dagen wat rustiger gemaakt en nu neemt hij meer rust overdag.
  Ik ben dol op de herfst, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meestal ben ik na een week wel gewend aan de omschakeling maar onze hond heeft er meer last van. Dat zijn soms ook net kinderen. Leuke foto's en heerlijk: soepjes, thee en breien en natuurlijk de blaadjes. Genieten maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja, mijn honden moesten ook echt omschakelen:))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zijn die momentjes die het leven zo mooi maken hè. Lekkere soepjes, kindervoetjes door de herfstblaadjes en een fijn breisel. Lekker blijven genieten San!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails