woensdag 27 mei 2009

woensdag gingen we

Naar de huisarts.....
Al vanaf dat Tarja naar het kdv gaat is ze verkouden, soms gaat het iets beter, maar echt weggaan doet het niet. Ik ben al eerder met haar naar de huisarts geweest, de eerste keer had ik een waarnemend arts, die mij vooral voor overbezorgde moeder versleet, maar ik wist toen wel dat haar longen schoon waren, dus ik was al gerust. Alleen ze bleef verkouden, dus snotneus, hoesten en zagen met de ademhaling. Weer terug naar de huisartsenpraktijk, een andere waarnemer, en zij vond inderdaad dat Tarja best iets mocht hebben om ervoor te zorgen dat ze al dat slijm een beetje zou kwijtraken. Dus zij ging overleggen met huisarts van de praktijk en deze besloot zonder Tarja te zien, dat dit niet nodig was, want babies van 6 maanden moeten zelf hun weerstand opbouwen. En zo'n verkoudheidje kon rustig 2 weken duren (huh?)

Om het hele verhaal kort te maken, ze is nu 8 maanden en hoest en zaagt en snottert nog steeds. Dus vorige week een afspraak bij mijn huisarts gemaakt, dus geen waarnemer of invalkracht of andere arts van de praktijk.
En vandaag was dat dus, we kwamen de spreekkamer binnen en ze hoorde het al, de zagende ademhaling. Er kwam dus uit longen vol met slijm en een oor-en keelontsteking. het verbaasde de arts dat Tarja zo vrolijk was en niet koortsig of ziek. Ze moet dus eigenlijk een heel goede weerstand hebben, lang leve borstvoeding!
Maar wij gingen weer naar huis met antibiotica(t kan echt niet anders) en ventolin-inhaler. En nu maar hopen dat het snel gaat werken, misschien dat Tarja dan ook meer energie heeft om ondernemender te worden.


En wat we verder nog deden......
Ik ging met mijn 2 dochters nog gezellig naar het stadshart. Ik moest een kado-bon halen voor m'n collegaatje die morgen voor het laatst is en we gingen ook nog pasfoto's laten maken. Mijn paspoort is verlopen, dus ik moet een nieuw, Tarja moet erbij geschreven worden en Mirte moet een ID-kaart.
Pasfoto's dus, ik zie eruit alsof ik ontsnapt ben uit een instituut, die van Mirte laten haar ook niet op haar voordeligst zien, maar die van Tarja zijn echt schattig, uber cute.

En verder? Thee drinken, was opvouwen en een heel klein beetje opruimen.


mijn twee dochters

2 opmerkingen:

  1. Robijn zaagt ook al zo lang, maar wel met minder heftige periodes. Helemaal weg gaat het echter ook niet. Je opmerking over dat ze wellicht meer energie zal krijgen om ondernemender te worden, zet me wel aan het denken. Ikzelf voel er meer voor om dan met haar naar een homeopaat te gaan. Maar dat komt omdat Robijn er ook niet echt last van schijnt te hebben, als in humeur ofzo. Als het weer oplaait, hou ik het in ieder geval in gedachten. Mooie dochters heb je trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thnx, ook namens mijn dochters. ;)
    Wat me nu opvalt is dat Tarja zich ineens meer op de buitenwereld richt, hiervoor was haar blik steeds naar binnengekeerd. Dus geeft wel aan dat het veel energie van haar kost.
    Sterkte met Robijn, laat je t weten als met haar naar homeopaat gaat?

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails