maandag 9 november 2020

maandag = lijstjesdag

 Maandag is mijn lijstjesdag.

Dat begint met het weekmenu voor de komende vijf dagen, maakte ik dit tot twee jaar geleden met als leidraad de inhoud van de Odin groententas, tegenwoordig haal ik inspiratie van instagram, uit de allerhande, de pinterest van oudste dochter of gewoon van oudere weekmenu's. (Ik heb al zo'n tien jaar aan weekmenu's in diverse schriften staan, heel handig)

Dan wordt naar aanleiding van het weekmenu de boodschappenlijst geschreven, aangevuld met basisproducten, die we iedere week nodig hebben.

En omdat ik dan toch zo lekker bezig ben, maak ik ook de to-do lijst voor de week. Ik leg de keukenkalender en mijn agenda naast elkaar en zorg dat alle afspraken e.d. zowel op de kalender, als in mijn agenda staan.

Daarna is het natuurlijk tijd om die boodschappen dan ook te halen. Tot het afgelopen schooljaar deed ik dat dan ook meteen, nadat ik met miss T mee naar school gelopen was. Nu zij op de middelbare zit, vind ik, dat ik niet langer wanneer zij uit school komt, klaar moet zijn met (bijna) alle huishoudelijke taken. Ik hou nu meer de tijd aan mijzelf.

Zo kan het komen, dat ik op maandagmorgen, samen met mijn Lief, loop te wandelen in Meyendel. Ik was  zaterdags aan het eind van de ochtend er ook al naar toe gereden met de dochters, alleen daar aangekomen zijn we omgekeerd, want er was absoluut geen parkeerplekje te vinden. Best wel logisch, een prachtige herfstdag, geen sportwedstrijden, waarbij je langs de lijn moet hangen of zelf moet spelen, dus iedereen gaat wandelen, want dat mag nog wel.

Maar wij deden dat dus vanmorgen, in een zeer rustig en stil Meyendel. Lekker door alle afgevallen bladeren lopen met als enigste geluid het fluiten van vogels of het gekras van kraaien.Een heel goed begin van de nieuwe week.

Ook nog even een update over Woezel de Poezel. Vorige week maandag ben ik met hem naar de dierenarts geweest om toch zeker te weten of hij niets aan zijn avontuur heeft overgehouden. Alles was goed, alleen was hij heel erg afgevallen, hij woog nog maar 3.8 kg. Wat zijn gewicht betreft had zijn zwerftocht niet veel langer moeten duren.

De eerste dagen deed hij ook niets anders dan eten en slapen, maar zodra hij begon aan te komen, kwam ook zijn energie terug.

Sinds dit weekend mag hij ook weer naar buiten, alleen heeft hij nu een soort van 'enkelband' in de vorm van een gps-tracker aan zijn halsband, dus we kunnen nu een beetje in de gaten houden, waar hij uithangt en dat is voorlopig nog netjes in de buurt 😊


5 opmerkingen:

 1. Wij laten tegenwoordig (heel luxe) de boodschappen thuis bezorgen. Ik heb teveel conflict in de winkel met oude mensen die weigeren om de rivm regels in acht te nemen dat we besloten hebben om het maar thuis te laten bezorgen. Ik móet dus lijstjes maken tegenwoordig! Boodschappenlijstjes dus... ik ben verrast over hoe handig ik het stiekem vind... alleen brood haal ik nog bij de bakker en kaas en eieren bij de boer. Voor de rest... super!
  Fijn dat het met Woezel-poezel weer beter gaat! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In onze quarantaine weken lieten we ook de boodschappen bezorgen, maar miste het zelf uitzoeken van groente, fruit. Maar voor toen was het een goede oplossing.

   Verwijderen
 2. Ik ben ook dol op lijstjes, werk ook graag met weekmenu s e.d. Hier was het zondag ook zo druk in het bos/park echt vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en dan kijk je naar je kat en dan ben je gewoon zó blij dat ie er weer is....! De kat van mijn zusje was een half jaar weg en werd toen in Leeuwarden gevonden door studenten (das best een end weg van waar zij woont). Misschien is ie met de trein meegegaan ;). Gelukkig was hij gechipt. Wat waren zus en kat blij elkaar weer te zien! Ik kreeg gewoon kippenvel van het verhaal.

  Ik maak nooit lijstjes, ik improviseer graag. Werkt meestal prima. En af en toe niet, ha ha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zo blij dat poes weer thuis is. En lijstjes, ik moet wel, anders verlies ik mezelf in mijn eigen chaos 😘

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails