maandag 9 juli 2018

Aftellen

Nog 5 dagen school en dan begint hier de schoolvakantie.
En ik ken iemand die daar wel heel erg aan toe is.
Net als ik trouwens....
Die laatste weken voor de vakantie zitten ook altijd zo vol met allerlei activiteiten, terwijl we eigenlijk allemaal moe zijn en het liefst die weken in rust willen afsluiten.

Maar de juffen/meesterdag kunnen we afvinken, net als de dansuitvoering en het afscheid van haar dansjuf bij wie ze vanaf haar vijfde heeft gedanst.


Nu nog het afscheid van groep 8, waardoor miss T vanmorgen wel liep te zuchten, want dit betekent dat ze 's middags in de aula moeten werken, want de achtste groepers gebruiken het lokaal als kleedruimte.
Het hoort erbij, maar het geeft ook onrust en gesleep met spullen.

Wat nog veel meer onrust geeft, en zeker niet alleen bij de leerlingen, is dat nog steeds niet bekend is, welke leerkracht er volgend schooljaar voor hun klas staat. De eigen juf, in oktober al met een burnout uitgevallen en vervangen door de klasse-assistent, verlaat de school definitief. Net als nog een bovenbouwleerkracht, waardoor de school in mijn ogen een serieus probleem heeft; drie bovenbouwklassen en maar voor eentje een leerkracht.
Maar deze week zal de directie hierover uitsluitsel geven....


Gelukkig is het de laatste weken prachtig zomerweer, misschien dat dit er ook voor zorgt dat we nog harder naar de vakantie verlangen dan anders.
Maar nu doen we al wel een beetje vakantie-dingen, zoals als 's avonds na het eten nog even naar het strand, pootje baden en de zon (bijna) onderzien gaan.


Maar nu nog even volhouden en straks zes weken lang niks .....

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk, ik kijk er ook naar uit. Nog twee weken werken en dan vier weken vrij! zo'n zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wij moeten gewoon nog een week hierna hoor..... het kost me steeds meer moeite de jongsten uit bed en naar school te krijgen, ze hebben er geen zin meer in en eigenlijk ook geen tijd voor.
  De vishengels roepen, evenals het strand, de vuurkorf elke avond :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo blij dat Luca nu vakantie heeft. Morgen al drie dagen kamperen! :)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails