maandag 5 december 2011

in beeld

voor mij (als beelddenker) zeggen plaatjes vaak meer dan woorden. Eén foto kan voor mij zoveel uitdrukken, wat voor een ander niet meer dan een plaatje is, is voor mij het beeld van een moment met gevoel, geur en geluid (alhoewel ik die laatste drie alleen in mezelf kan waarnemen). Ik schiet foto's om te onthouden, om vast te houden en soms ook omdat het gewoon leuk/mooi/grappig is wat ik zie(in mijn ogen dan)
Kijk maar mee..

stil, leeg en voor stadse begrippen bijna verlaten
zelfs achter glas voel je de gure wind
met dank aan de buurman voor het bellen, kloppen en bonzen
ohhhh kom er eens kijken!!!!!
dit boek kon ik niet laten liggen, dus toch bij de kadootjes
wat ik ook op tafel zet aan takken of bloemen, hij moet er aan kluiven

Gisteravond bracht 'de Sint' ons een bezoek en ook al vieren wij het helemaal niet uitbundig, was dit zelf al meer dan genoeg om ons peutertje in een soort stuiterbal te veranderen. Ze raasde gister door de kamer net zoals de wind nu door de tuin raast. Alleen is nu hier in huis de rust weer terug gekeerd.

8 opmerkingen:

 1. Ik zal voortaan beter opletten als ik door mijn buurtje loop: als ik een lief blond meisje in Rotown zie zitten, ga ik zwaaien!! ;-)
  Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, en ik maar kijken of ik een kleurige moeder met twee kleurige meisje met zwierrokken zag langslopen. En het lieve blonde meisje zit alleen als je een tosti voor haar neerzet, voor de rest rent ze door het café (gelukkig kennen ze haar, ze komt er al vanaf baby).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihihi wat een effect heeft de sint he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben ook in eerste instantie een beelddenker... maar er komen al snel volzinnen achteraan, ik ben ook 'woorddenker': hoe leg je het uit aan anderen wat je waarneemt? Maar een stukje, het belangrijkste stukje, kun je nooit uitleggen. Dat wat je ziel ziet.

  Ha, ja, de bisschop mag het land weer uit!

  (mmm, die eerste foto met dat snoepje! en die kat! Yep, gelukt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het blijft mij altijd weer verbazen, de magie van pakjesavond(middag in ons geval)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral op deze leeftijd is het leuk!
  Ik ben ook meer van de plaatjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt, vaak roepen oude foto's ook weer dat gevoel op wat ik had toen ik de foto nam. Fijn!
  Hier gisteren ook pakjesmiddag, compleet met bonzende én hard wegrennende buurman ;o) Wonder boven wonder viel het stuiterniveau van de kinderen hier mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk zeg , zag ik een boek van vos en haas? Altijd erg leuk.
  Hoop dat de rust is weergekeerd!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails