donderdag 29 oktober 2009

bezoekje aan de kinderarts

Gisteren was het weer tijd voor Tarja's controle afspraak bij de kinderarts. Helemaal gerust waren we niet, ze is al zeker een week of 4 snotverkouden, je hoort haar ademhalen of eigenlijk je hoort het slijm in haar longen reutelen. En daarbij kreeg ze ook nog oorontsteking met een bijbehorende antobiotica kuur, dat maakt het allemaal niet beter.
Maar de kinderarts was helemaal niet ontevreden, haar ademhaling gaat goed, het slijm zit dus 'los' en niet vast in de longen en ze groeit en komt aan. Ook maar het onderwerp inenten aan gesneden, want over twee weken zou ze weer ingeent moeten worden en ik vind dat een te grote aanslag op haar weerstand, omdat ze van de bmr altijd ziek worden. Onze kinderarts begreep wat wij bedoelden en hij was ook geneigd om er voor te kiezen om de bmr een half jaartje uit te stellen om Tarja haar weerstand niet nog meer te belasten. En met het stempel van goedkeuring voor Tarja en een vervolg afspraak voor in januari gingen we weer naar huis.

En ik noem haar altijd kleine puk. Als ik hier haar lengte en gewicht opschrijf weet je ook waarom..... 13 maanden oud, 74 cm en 8175 gram.

3 opmerkingen:

 1. Arme Tarja
  Kan ze wel goed in slaap vallen?
  Beterschapjes en ik hoop dat het snel beter gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de kinderarts het met jullie eens was. Dan merk je dat je als ouder ook heel goed weet wat goed is voor je kind.
  Tarja is zeker een kleine Puk. Maar groot of klein... belangrijker is dat ze gezond is, dat het goed gaat en dat ze een schatje is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook zo'n sprietje (ik weet niet eens hoe zwaar en lang Arwen is,maar ze is een echt sprietje!) Ik kom zelden op het consultatiebureau omdat we de kinderen veel minder inentingen geven dan het reguliere schema (ter vergelijking: Ronja van 3 heeft een paar weken geleden net haar eerste BMR gehad, dat is idd een prik waar ze heftig op kunnen reageren). Wijs besluit, even niet laten enten.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails