zondag 29 november 2015

Overdosis 5/12 prikkels

Zei ik eerst nog dat ik hoopte dat Miss T dit jaar nog als gelovige de Sint-tijd zou meemaken, daar hoef ik echt niet meer aan te twijfelen.
Haar geloof in de Goede Sint is nog rotsvast. Tenminste ze ziet soms echt verschillen, maar dit praat ze al goed voor zichzelf en als wij haar bevindingen ook bevestigen is het helemaal goed.

Maar dit zorgt er ook voor dat ze mee leeft met alles wat ze over Sinterklaas hoort; het Sinterklaasjourmaal, het verhaal over de kerstPiet wat bij haar op school speelt, de spanning over het schoen zetten (ook al mag dit alleen op zaterdagaqvond).
Ze raakt er echt een tikje door overprikkelt en ik kan het ook wel begrijpen........

Zaterdagmorgen Sintviering bij mijn werk, dit is heel kleinschalig en zonder veel ophef, maar met 36 kinderen (van 0 t/m 9 jaar) toch best wel druk.

Na deze ochtend hebben wij even ons buurtwinkelcentrum vermeden tot laat in de middag, want ook hier was weer een Sint met Pieten. En ons meisje kennende zou dit wat te veel van het goede kunnen zijn.
Dat de spanning al hoog was opgelopen merkten we vanmorgen, want om half 6 stond er al iemand naast ons bed met het verhaal dat ze niet meer kon slapen en of ze al naar beneden mocht.........

Maar ook bij de zwemles deze morgen, kwamen we er niet onderuit, want ook hier een Sint met zijn Pieten.


Nu na 2 dagen Sint en Piet hebben wij een wat hangerig, humeurig meisje thuis.
Alleen nog de Sinterklaas viering op school en onze eigen pakjesavond en dan keert de rust weer.

Ik kijk nu al uit naar de vredige tijd van Yule met lichtjes, kaarsjes en rust


13 opmerkingen:

 1. Ja hoor, herkenbaar. Zeker als ze ook nog eens dubbel de echte pakjesavond vieren. Die hebben ze namelijk dit weekend bij papa al achter de rug, nu komend weekend bij mama thuis ook nog eens. En zoals je al zegt: sport, school, dorp.. te veel als je het mij vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vond het ook altijd echt wel te veel voor ze. En op een of andere manier lijkt het elk jaar meer, overdrevener en grootser en herrie-achtiger te moeten worden. Had ook niet de vrolijkste DL rond deze tijd van het jaar. En zelfs op de manier waarop wij het vierden, was het toch al reuze spannend....

  Hier begint morgen de aanloop naar kerst maar het grootste spektakel daarbij is op school de uitvoering: alle kindjes in het wit die 'en lang lang rekke med venner' en nog een paar liedjes zingen (een lange rij met vrienden) en de juf die ze op een akoestische gitaar begeleidt. En een kerstboom in de fik steken morgen in het durrep. Elke dag een kleinigheidje in de adventkalender...

  Gelukkig is het bijna kerst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens! Ik was opgelucht toen het circus bij ons ophield. Een decemberfeest minder. Nou alleen kerst nog even en dan is het prima ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh bij jullie ook he?? Ik vraag me af was het vroeger toen onze oudsten klein waren ook zo erg?? toen was er iig geen sinterklaas journaal dacht ik.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou wat is het veel dan hè?! Gelukkig zit Tortus op een school waar sowieso geen sinterklaasjournaal gekeken wordt, en in de kleuterklas is dat nog niet dusdanig aanwezig dat het erg is dat ze hier niet kijken. Zo missen we al een hoop van de spanning. En geen clubjes, geen sint op het werk, weinig boodschappen doen mét kinderen etc.... zo houden we het binnen de perken. En dan is het al erg vermoeiend al die opwinding!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh dat kan ik me heel goed voorstellen! Nog een weekje.... ;-)
  Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog even en de rust is er weer!!!! Altijd spannend...zo kan ik me nog herinneren zelfs wanneer het geloof weg is...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben stiekem blij dat er hier geen Sinterklaas is. Riven geloofd niet meer en met Niiv heb ik zoiets van wat niet weet wat niet deert. Aangezien we niet dood gegooid worden met Sint dingen leeft het ook niet bij haar. Dus ik ben sint-vrij dit jaar. Daarentegen doen ze hier wel aan de jultomte (kerstkabouter) en sint Lucia, wat dan ook mag zijn, dus eens zien hoe dat is haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha, fijn dat jij er ook zo over denkt. Ik word gek van al dat gesint, een overdosis heeft je kleintje zo te pakken als je niet oplet. En daar wordt niemand vrolijk van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk en irritant te gelijk die gekke Sint. Nog even volhouden en dan genieten van alle leuke cadeautjes. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zelfs zonder gelovigen vind ik het een drukke tijd met veel prikkels ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het nu al rustiger :) Wat een gedoe die sint, maar toch ook wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik herinner me dat ook nog, hoor! Wat een stress soms... Pffttt... Gelukkig is kerst een stuk relaxter!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails