zondag 5 april 2015

Paas.... Haas... Schaap

Ze had er helemaal haar eigen ideeën over, die jongste van ons,  hoe pasen zou moeten zijn.

Ze wilde eieren zoeken, die door lief en mij verstopt waren, want ze weet natuurlijk dat de paashaas niet bestaat.
En we moesten met z'n allen ontbijten met lekkere broodjes en een mooi kleed op tafel.

Kon ik vorige week gelukkig nog een zakje glutenvrije paaseieren vinden bij de buurtsuper, want alle eitjes waren al bijna uitverkocht. Vlak na de kerst liggen ze al in de schappen en als het eindelijk pasen is, zijn ze niet meer te krijgen,
Een tafelkleed kostte minder moeite, eentje van papier met bloemen, stippen en konijnen, want het kleed wat ik anders gebruik, had de afgelopen zomer op de tuintafel gelegen en was nu verre van fris.

De eitjes werden 's avonds laat door lief en mij verstopt beneden in de kamer en net zoals ieder jaar vergaten we nu ook weer te tellen hoe veel eieren we hadden verstopt. Ik verwacht nog wel een verrassingsei te vinden de komende week.

Maar vanmorgen iets over zeven, kroop ze al bij ons in bed, lag even stil, woelde en draaide wat en een kwartiertje later, zocht ze sloffen en badjas, want ze wilde naar beneden.
Vlak voor ze ging, draaide ze zich om en vroeg of we echt wel eitjes hadden verstopt....

Echt wel!En dat ontbijt zat ook wel goed.


En nu hadden lief en ik ook een verrassing, naar de film, met z'n allen naar Shaun het Schaap. (bijna met z'n allen, want ik had vandaag ook een zoon die gewoon moest werken van 10 - 17)

zusjes

En voor mij had de zon vandaag een verrassing, want ze scheen zo hard en het was zo lekker in m'n hoekje in de tuin, dat ik heel snel naar binnen liep om vest en panty uit te trekken om armen en benen een beetje te laten mee genieten van die warmte.
(en daar heb ik geen foto van, maar wel van de magnolia voor de deur)


3 opmerkingen:

 1. Mooi je magnolia...en wat was het fin heh in de zon
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat klinkt als een zalige dagje zo. Prachtige foto's van je zoekende meisje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is echt idioot, die uitverkochte paaseieren. Volgend jaar ga ik ook drie weken van te voren hamsteren.... Leuk dat jullie binnen verstopten, doen jullie dat altijd? Wij vroeger als kind één keer, vanwege het weer. Als sinterklaas binnen kan komen, kan de paashaas het ook ;-) Lief, die zusjes!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails