woensdag 18 januari 2012

Zo langzamerhand is de woensdag hier knutseldag

We begonnen vanmorgen al met spelletjes aan het ontbijt, toch echt wel de manier om een meisje dat eerst heel hard riep dat ze niets wilde eten, gewoon lekker haar boterham op te laten knabbelen.


Nadat we eindelijk allebei aangekleed waren gingen we maar naar buiten voor het rondje boodschappen, pop  mocht ook mee in de buggy. En omdat ze hier heel tevreden over was hield het meisje ook verschillende mensen staande voor een gesprek. Dat ging dan ongeveer zo, argeloze voorbijganger ziet lief blond meisje met pop in buggy, kijkt en hoort het meisje vrolijk 'hai' zeggen en negen van de tien keer had ze dan 'beet' en volgde een gesprek waarin ze vertelde dat ze boodschappen ging doen, dat pop mee mocht en dat mama de poppenbuggy uit de schuur had gehaald. We hadden alle tijd, dus dan laat ik haar maar en het is ook heel leuk om de verschillende reacties te zien van de mensen die aangesproken worden.


Samen soep met brood eten. De vega smeerworst is de nieuwe favoriet van het meisje. En eigenlijk is ze na het eten al best een beetje moe, ik merk nog aan alles dat ze tot een paar weken geleden rond deze tijd lekker een uurtje ging slapen. (Proberen heeft geen zin, ze verzet zich zo dat ze echt niet slaapt, een rustig uurtje houden gaat beter). Dus rustige knutseltijd, we gingen samen zitten kleuren, een regenboogkat.


We bakten nog een kruidcake, waarbij het meisje netjes het beslag roerde en vervolgens iedere 5 minuten naar de oven ging om te kijken of de cake al klaar was.
Aan het eind van de middag was meisje erg moe en had ik geen zin of inspiratie meer om haar nog bezig te houden, dus zijn we tegen elkaar aan op de bank gekropen en hebben naar een aflevering van 'het kleine huis' zitten kijken, waar meisje nog niets van begrijpt, maar ze zat gewoon lekker tegen mij aan een heel klein beetje te soezelen.


Ondanks dat het buiten guur en nat was, hebben wij op tafel al een beetje lente staan.

En hoe was jullie dag?

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijkheid..klinkt erg gezellig allemaal! (en schattig!)
  Is de cake al op?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt (en ziet er uit) als een perfecte woensdagmiddag...!
  En de regenboogkat..klinkt als een nieuw sprookje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk zeg, perfecte dag!! Hier een vergelijkbare dag, maar dan met twee meisjes en wat heen en weer gefiets naar en van school. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig! Lekker zulke dagen :)
  Lekker dat ze zo lang heeft geslapen. Hier zijn die slaapjes ook vervangen voor hanguurtjes. Och ja. Effe lekker met zijn allen op de bank filmpjes kijken.

  Klinkt als een fijne dag. Grauw en grijs maar dan doen de kaarsjes het ook weer leuk om half vijf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke dag zeg, ik had zo willen ruilen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk om te zien dat de ontwikkeling veel hetzelfde is als met Roxy.
  Hier in Hongarije, ( de mensen hier zijn dol op kleine kinderen), maakt Roxy ook snel contact. Zo kan ik steeds beter mijn Hongaars ontwikkelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails