zondag 29 augustus 2010

crea momentje en meer

vannacht werden we allebei wakker door het onweer en de enorme regenbuien en waren bezorgd om onze rooie kat, die net de dag ervoor had uit gekozen om weer eens aan de wandel te gaan.
Gelukkig,  het eerste wat ik vanmorgen zag, toen ik met Miss T beneden kwam, was gizmo opgerolt in de buggy.


Het plan was om vandaag naar Meyendel te gaan, rugzak en draagdoek mee en lopen. We hadden al een tijdje geleden besloten om heel regelmatig te gaan lopen, gewoon om de conditie nog een beetje op peil te houden. Vroeger ging ik rustig 3 x in de week naar de sportschool voor een lesje aerobics of steps en was daar ook best fanatiek in. Toen ik lief leerde kennen kwam daar al een beetje de klad in, want het is natuurlijk veel knusser om op zondagochtend lekker tegen elkaar aan te liggen, dan op snoeiharde muziek te staan zweten. En eenmaal zwanger ben ik algauw helemaal gestopt, nadat ik met pijn in heupen en bekken van steps afkwam. En sindsdien heb ik ieder excuus aangegrepen om vooral niet te gaan sporten. Maar lopen / wandelen vind ik geen sport, dat vind ik leuk en ontspannend, lekker om me heen kijken wat de seizoenen met de natuur doen.
Maar dat zat er dus vandaag niet even in.

Dus toen Miss T voor haar middagdut op bed lag, ben ik maar crea gaan doen en begonnen aan het eerste poppetje voor de herfstseizoenstafel.
Dit is tondertje.....

En toen kwamen we 's middags ook nog op het idee om even naar de i.kea te gaan. Voordat we gingen verhuizen hadden we Joeri en Mirte al gezegd dat ze een nieuwe burostoel zouden krijgen en daar was dus nog helemaal niets van gekomen.
Dus wij op een regenachtige zondagmiddag naar de i.kea (niet erg slim, hé), maar het viel mee. Het enige jammere was dat van de stoel die Joeri en Mirte hadden uitgezocht (zo éénsgezind die twee), er nog maar één in het magazijn lag. Dus voorlopig heeft Mirte nu een nieuwe stoel en wij halen binnenkort nog wel zo'n zelfde op voor Joeri.
Maar niet minder onbelangrijk, ik heb weer een nieuwe theepot, van de oude pot dreigde het oor af tebreken en dat heb ik toch liever niet als je net een anderhalve liter thee in dat ding hebt zitten.
En in dit op thee draaiende huishouden is een goede pot onmisbaar.En nu nog op verzoek van Diana de recepten van gister.

gevulde paprika's

paprika's onttoppen en van zaadlijsten ontdoen
ovenschaal invetten, paprika's moeten rechtop kunnen blijven staan.

Vulling:
restje rijst / bulgur/ couscous
groente zoals courgette, champignons, ui, knoflook
kruiden naar smaak
rundergehakt

Het gehakt rullen in wat olie en dan alle groenten en kruiden toevoegen. Dit alles gaar laten worden, dan ook de rijst (o.i.d.) erbij doen en alles goed mengen.

met dit mengsel de paprika's vullen, misschien nog een beetje geraspte kaas over de gevulde paprika's en dan de topjes er weer op zetten.

Als alles in de ovenschaal staat een klein beter water in de schaal erbij doen (een paar eetlepels)
dan de schaal met paprika's in de oven op 180 graden tot de paprika's gaar zijn, ongeveer 40 minuten. (paprika's verkleuren en worden zacht)

Bietensalade

Gekookte biet in blokjes
gekookte aardappel in blokjes
hazelnoten of walnoten of amandelen
blokjes appel of abrikoos in reepjes

dit alles in een schaal en door elkaar scheppen.

dressing
paar eetlepels creme fraîche, op smaak brengen met kerriepoeder en dit door de salade scheppen.

Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

 1. Slimme kat ;-) En leuk geworden hoor dat poppetje !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn Dank is zééééér groot. De recepten zijn al uitgeprint, en staan deze week op het menu... Dank je voor de moeite meid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tondertje = Leuk!!

  En bedankt voor de recepten. Ik ga ze ook binnenkort op tafel toveren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben even een inhaalslag bloglezen aan het maken. Meyendael wil ik ook nog eens bezoeken, het moet erg mooi zijn hoorde ik.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails