woensdag 16 juni 2010

te veel willen doen en te weinig tijd?


En vandaag was het weer onze vrije dag en net zoals altijd bedenken we van te voren de dingen die we moeten doen en de dingen die we graag willen doen. En dan proberen we een beetje van beide te doen, maar soms is onze planning niet erg realistisch.
Zoals vandaag. We begonnen met een controlebezoek aan de tandarts van lief en omdat we toch al in R'dam waren, tracteerden we onszelf op een rondje D.onner en een stapel leesvoer voor de vakantie. Ook namen we nog even wat tijd voor koffie met een tosti en toen was er zomaar al een halve dag voorbij. In de planning zat ook om de auto van lief alvast bij de garage achter te laten voor een apk-tje. Dan de dingen waar je liever niet aan denkt, maar die wel moeten gebeuren, zoals het wegwassen van de twee overvolle wasmanden, het vullen van een bijna lege koelkast (die was toch gevuld in het weekend, waar laten ze 't). En dan zijn er ook nog dingen, die gewoon gebeuren, zoals even met een boek in het zonnetje, de katten die je plek inpikken als je even naar binnen loopt. Een dochter die met formulieren van school terugkomt, waarop allerlei nuttige data voor het eind van dit schooljaar en het begin van het volgende staan (waar blijft de tijd).
En dan is ineens de dag op, is er nog een beetje tijd om brood voor morgen klaar te maken en terwijl ik naar de vogels in de tuin luister, die hele mand met wasgoed maar op te vouwen. ( en dan hoop ik dat we van het weekend wel tijd hebben om wat plantjes voor in de tuin te kopen en verf voor de deur van het opberghok, en........, ik geloof dat ik dringend moet onthaasten, zal ik daar dan ook maar even tijd voor vrijmaken?)

8 opmerkingen:

 1. Een fijne bijkomstigheid van dagen die omvliegen is dat het snel vakantie is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou zeggen doen, dat onthaasten. Ik liep gisteren al om 8 uur in de supermarkt, gaf een paar computerlesjes, verfde de muren, kookte tussendoor nog een lekker maaltje, ook voor het bezoek en de schilderhulp. Het is druk en als het klaar is ga ik ook lekker onthaasten.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach jah wat gaan die vrije dagen toch altijd snel he?Ik rekende me rijk kwa tijd met deze hele week vrij, maar die is om gevlogen en k heb ongeveer de helft van mn plannentjes gedaan ;-) naja toch de helft dan he :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat ook vaak, hoe meer plannen ik maak hoe minder er van terecht komt.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier juist omgekeerd. ik ben al maanden werkloos en onthaast me eens lag in de rondte. Zoveel dat het to-do lijstje van wat ik nog wilde doen voordat ik weer begin met werken steedslanger wordt ipv steeds korter. En nu ik uitzicht heb op nieuw werk begint de tijd ineens te dringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja, vooral doen, onthaasten! errug belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben blij dat ik niet de enigste ben die het af en toe ook zo druk heeft, maar gelukkig is het niet altijd zo.

  Fijne dag nog, gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het voelt altijd dubbel als je zo druk bezig bent op een vrije dag. Ik moet wel zeggen dat ik altijd weer een opluchting voel als de was gedaan is, de boodschappen binnen zijn en de koelkast vol is. Eigenlijk moet je na zo'n vrije dag nog een vrije dag hebben ;)
  Dan kun je even lekker nagenieten van alle inspanningen die je hebt geleverd......

  Groetjes,Natasja

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails