maandag 27 juli 2009

we zijn weer thuis...


na twee heerlijk ontspannen weken in Italie. Via Basel reden we naar onze eerste camping in de buurt van Arezzo, in Toscane. Wat een mooie streek is dat, cypressen, olijfbomen, wijngaarden, kleine dorpjes. We hebben best veel van de omgeving gezien, ook omdat we nog weleens een afslagje misten en weleens een omweg moesten nemen. Bezoekjes aan Siena, Firenze en Lucignano, maar ook daagjes lekker voor de caravan gezeten in de schaduw, Joeri en Mirte naar het zwembad en Tarja in haar minibadje onder de luifel.Na een week gingen we naar de volgende camping, zo'n 35 km boven Ravenna aan de kust, waar weer een stacaravan voor ons klaar stond. Natuurlijk zijn we een dag naar Venetie geweest, achteraf was het misschien handiger geweest om Tarja in de draagdoek mee te dragen in plaats van in de buggy, want Venetie heeft heel veel bruggen en die bruggen hebben allemaal trappen, dus heel veel keer kon Rob de buggy met Tarja brug op en ook weer af tillen. Maar hea, het was het waard en als echte toeristen hebben we ook een masker gekocht, ja voor thuis aan de muur(foto volgt)
Verder ook naar Ravenna geweest maar vooral hier veel op de camping gebleven, gewoon omdat het te warm was om er op uit te gaan. Lekker lezen, kaarten met de kids en alles in een relaxt tempo.


Met Tarja ging het ook goed, het lange zitten in de auto, ze vond het prima. In Toscane lag ze voor het eerst in een zwembad en een week later zat ze aan de vloedlijn met haar voetjes in het water, terwijl haar zus en broer in zee zwommen. En een bekijks dat ze had, zo'n klein blond meisje met grote blauwe ogen, in de supermarkt, op het strand, op de camping. Ik versta helaas geen italiaans, maar het woord "bellissima" hoorden we veel.Afgelopen zaterdag gingen we weer terug, niet meteen naar huis, maar via Schaeftlarn, waar mijn broer en zijn gezin wonen. Dat was wel een heel leuk slot van onze vakantie. En gisteravond kwamen we dan wel thuis en kon ik meteen afscheid nemen van mijn oudste, want die vertrok vanmorgen vroeg voor 7 maanden als uitwisselingsstudent naar en heel eind hier vandaan.

En nu ben ik druk bezig met opruimen en vooral wassen, want Joeri en Mirte gaan donderdagavond naar hun vader om met hem op vakantie te gaan. Dus dan zijn we ineens drie weken lang met z'n drietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails