woensdag 23 november 2016

donkere dagen in november

De laatste dagen is het bijna de hele dag grijs buiten, het hoort ook wel bij november. De grijze grauwe maand van het jaar, de maand met kale bomen en veel regen (voor mijn gevoel tenminste)

Kijk begin van de maand zagen de bomen in de straat er nog zo uit.


Maar na de eerste nachtvorst en koudere dagen..


Is het nu wel erg troosteloos en kaal.


Nu hebben miss T en ik ons wel vermaakt met al die bladeren. We hebben ze verzameld, gedroogd tussen dikke boeken en daarna geplakt in een soort herbariumschriftje wat eens bij de Flow zat.En in die donkere avonden, die al 's middags om 4 uur beginnen, maakte ik eindelijk het vest af, dat ik aan het breien was.
En heerlijk warm is het.


En verder deed de Sint ook weer zijn intrede, kijken we samen naar het Sinterklaasjournaal en heeft miss T ook weer haar schoen gezet.En afgelopen zaterdag brachten we zelfs een bezoek aan de Sint (die was uitgenodigd bij lief op zijn werk)


En nu de donkere november dagen bijna overgaan  in de donkere dagen van december, kijken wij uit naar Midwinter en het licht dat weer terugkeert.3 opmerkingen:

 1. Ik kan echt niet wennen aan die roetpieten. Die zien er niet eens meer uit als een piet. Jammer dat onze tradities zo op het spel gezet worden. Donkere dagen kan ik wel aan wennen ;) Gewoon zelf wat kleur brengen met je outfits!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En toch heeft deze tijd ook wel iets. Rust... bezinning.. :-)
  Maar rode pieten??? Neeeeee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overigens... Rode pieten niet, roetpieten... ik vind ze wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails