zondag 6 oktober 2013

Rood met witte stippen

Wat hoort er nu meer bij de herfst dan paddenstoelen en zeker die rode met witte stippen. Vandaag gingen we het bos in, op zoek.En we vonden ze.....

Ze vond ze zo mooi, ze zong ze toe; 'op een grote paddenstoel........... '


We zagen veel meer paddenstoelen maar de vliegenzwam maakte toch de meeste indruk. (en anders zou deze post nog zeker 20 foto's erbij hebben)Een lekkere nazomerse herfstmiddag.
(gewandeld in de Loonse- en Drunense Duinen)

9 opmerkingen:

 1. Zo, dat zijn er veel....!! Ik zag ze vandaag ook, maar niet hier in her bos!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je vergeet het belangrijkste een lief kaboutertje hoort er ook bij! Maar die had je al meegenomen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Wij zagen de rood-met-witte-stippen vanochtend op weg naar school ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ze helaas nog niet gezien, ook nog niet goed gezocht. Daar is het zo mooi, in de Loonse en Drunense duinen. Maar gelukkig is het bij ons ook erg mooi om een boswandeling te maken. Moet ik toch snel eens gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't blijven de mooisten! zo giftig als de pest, maar toch het mooist!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gewoon met respect behandelen, dus van een afstandje bekijken.

   Verwijderen
 6. Prachtig en zo mooi rood!
  (geen heksenkringen gevonden ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wel, een kleine, maar die kreeg ik niet mooi op de foto!

   Verwijderen
 7. Ik vind paddenstoelen heel erg mooi, toen de kinderen klein waren gingen we in de herfst altijd gewapend met een camera paddenstoelen fotograferen de kinderen vonden het altijd geweldig om te doen. Altijd als ik paddenstoelen zie moet ik aan de woorden van mijn zoon denken toen hij een jaar of 4 was. We liepen in het bos en zagen een mooie paddenstoel zoals gewoonlijk werd deze paddenstoel goed bekeken door mijn zoon en toen kwamen de woorden mam het zijn geen pannenstoelen maar paddenstoelen volgens de juf, ik had eerlijk gezegd nooit gehoord dat hij pannenstoelen zei en hij dacht dat ik het altijd verkeerd gezegd had want hij heeft altijd verstaan dat ik pannenstoelen zei.
  Dit weekend waren we bij mijn ouders, mijn zus was er ook met haar kinderen. We gingen even gezellig wandelen in het bos (mijn ouders wonen midden in het bos) mijn kinderen gingen niet mee wandelen want pubers en dan ga je niet meer wandelen in het bos, van het idee alleen al worden ze moe ;-)
  Alleen de jongste van mijn zus ging mee, ik zag overal paddenstoelen en wees mijn nichtje (5 jaar) daarop, zegt ze o ja die dingen die zijn lelijk zelfs de rood met witte stippen paddenstoelen vond ze lelijk. Zo zie je maar weer dat ieder kind de natuur weer anders beleefd
  Groetjes Esmee

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails