zaterdag 15 december 2012

Rust en Bezinning

De winter is de tijd van verstilling. Letterlijk: er zijn nauwelijks bladeren waar de wind doorheen kan ritselen. Je hoort de vogels niet meer zingen, sommige zijn al voor de vorst uit weggetrokken, andere houden zich stil.
De mensen begeven zich minder buiten........
Ook figuurlijk is het een tijd van stilte. De winter is de zondag van de seizoenen. Een rusttijd, waarin de natuur onder de grond opnieuw zijn krachten kan verzamelen....
De winterrust nodigt tevens uit om te reflecteren.....
                                                              (tekst uit  leven met de seizoenen van Patricia F. Wessels)


De laatste weken waren enerverend. Jongste zoon stopte met zijn studie, het was niet wat hij er van verwachte en waar hij zich goed bij voelde. Nu mag hij zich gaan bezinnen wat verder te doen. Er is drukte met werken, de laatste weken van het jaar, de tijd van afmaken en opruimen. De laatste schoolweek voor de kerstvakantie met een kerstviering staat te gebeuren en dit vraagt wat organisatie, want de kleuters eten 's avonds op school.
Alles bij elkaar was het voor mij wat veel, geen energie meer, mijn accuutje was leeg.
En ook het weer nodigde niet uit om naar buiten te gaan, dus ik deed als mijn katten. Ik koesterde me in de warmte van huis en haard en nam mijn rust.Een warm weekend gewenst.

5 opmerkingen:

 1. Jij ook een warm weekend gewenst! Heel verstandig om je met de poezen op de bank te nestelen. Ik ga je snel terugmailen hoor,had het al lang willen doen maar door de drukte en chaos (de verstilling is er nog niet helemaal hier....) kwam het er nog niet van. Tot snel dus en doe het rustig aan!! Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar.
  In jezelf keren, bezinnen, rust vinden.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een sfeervolle foto's!
  Ja, rust vinden zou wat zijn. Hier ook niet echt rustig. Net als bij jullie is onze jongste zoon (tijdelijk?) gestopt met zijn studie. De studie was ook bij hem niet wat hij verwacht had en kwam ook niet overeen met de voorlichting die hij had gekregen. Nu studeert hij thuis verder. Hij zit hele dagen te tekenen.
  Verder is manlief deze maand met zijn nieuwe baan begonnen waarvoor hij ver moet rijden. Dat is wennen en vooral dat er al zoveel sneeuw ligt. We richten ons dus op een verhuizing. Dus nog even wat werk om het huis verkoopklaar te maken. Spannend vind ik het. We wonen hier al een hele tijd. De nieuwe omgeving is erg duur, maar ook heel mooi en ik verheug me op de bossen.

  Groetjes, VeggieMo die hoopt dat je dit weekend toch wat rust vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha, ook ik doe het rustig aan ;)
  Helemaal nu het buiten druilerig nat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Sandra, kom je even langs op mijn blog, threeforaparty.blogspot.com? Ik heb een kleine verrassing voor je! Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails