zaterdag 17 april 2010

potgrond, plantjes en puberperikelen

het moest er maar eens van komen... een ritje naar het tuincentrum. We hadden al genoeg opgeruimd, zelfs de waterzuiltjes (uit de vorige tuin van lief) stonden al, dus tijd voor plantjes. Dus eerst het tuincentrum hier, zand voor de zandbak, tuinaarde en turf, maar wat planten betreft kon ik niet echt slagen. Dus ook nog naar een plantencentrum/kweker in de buurt waar lief heeft gewoond, en deze kweker heeft echt nog plantjes die vroeger in alle boerentuinen te vinden waren en heel veel kruiden. Ik heb me heeeeel erg ingehouden, want de benedentuin blijft eigenlijk een beetje siertuin en de kruiden/moestuin komt in het bovengedeelte. Maar ja helemaal zonder kruiden kan ik niet, dus we hebben nu salie, rozemarijn, tijm, munt, citroenmelisse, bonenkruid en natuurlijk lavendel, rode zonnehoed, duizendblad en zeeuwsknoopje(omdat ik die bloem zo mooi vind).


Dus 's middags zat ik weer met m'n handen (en voeten) in de aarde en werd bekeken door m'n twee dochters, waarvan er eentje echt niet kon begrijpen dat ik het leuk vond om m'n handen zo vies te maken, de andere dochter bekijkt zelfs de zandbak van een afstandje....Tsja en dan hebben we nog het geval pubers, ik werd vrijdag gebeld door een afdelingshoofd dat er een intern geschorst is vanwege iets waar ik een gloeiende hekel aan heb. En puber twee vertelde dat ik maandag nog wel gebeld wordt, want gegooid met etui van medeleerling, etui weg, dure rekenmachine foetsie, ofwel vergoeden. Puber dacht verzekering, ik vind verantwoordelijk zijn voor je eigen daden, dus puber gaat dit zelf vergoeden.
Maar dit zijn dus wel momenten dat ik met m'n handen in me haar zit, ik probeer ze op te voeden met respect voor de gevoelens van een ander, respect voor de eigendommen van een ander, door zelf ook zo te handelen, maar dit schijnt dus niet genoeg te zijn. Dus ik praat en praat en ik hoop dat er iets van blijft hangen, want heel even weet ik het niet meer.

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk plantjes kopen en tuinieren :)
  Roxy is van de week ook voor het eerst in aanraking geweest met zand, maar vindt het maar raar.
  Ai ai...pubers :(

  ps. De sauna was heeeeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk even lekker in de weer in de tuin, kan ik vandaag ook wel eens even gaan doen :-) En pubers....ik denk dat het zelf vergoeden een heel goed leermoment is, zo zou ik het ook doen. En gelukkig zijn pubers ook nog wel eens lief :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die kruiden en wat je opvoeding betreft: klinkt mij allemaal heel logisch en eerlijk in de oren...Lastig soms hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed van je dat je op je strepen hebt gestaan en puber2 de rekenmachine zelf moet vergoeden. Het is wel ff balen, maar voor jou netzogoed.

  Leuk, je tuin weer lekker inrichten met nieuwe plantjes. Hebben we hier vandaag ook gedaan. Ritje tuincentrum, kar vol planten en als je het eenmaal in de tuin zet vraag je je af waar alles nu toch gebleven is?! Haha! Goed excuus om binnenkort weer te gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ze stellen je soms wel voor verrassingen, dingen die je als vanzelfsprekend aanneemt, blijken ineens niet zo vanzelfsprekend te zijn en het lijkt ook wel of al je argumenten geen enkele bodem vinden. De mening van vriendjes en vriendinnetjes weegt vaak zwaarder dan die van pa en ma. En dat is nog normaal ook, het hoort bij de leeftijd. Maar ik kan me voorstellen dat je het niet leuk vind en je er niet zomaar bij neerlegt.

  Liefs, Haagje, die zo ook weer gaat tuinen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is opvoeden soms lastig hè?! Ik loop ook altijd heel erg mijn best te doen, en dan hoop je maar dat het aanslaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat praten van jou, blijft wel hangen. Het is alleen zo jammer, dat je er nu zo weinig van merkt he?

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails