zondag 11 april 2010

bloeiende boom, boodschappen en schone bedden..


Dit is toch wel een uitzicht waar ik 's ochtends heel blij van wordt , de magnolia voor het huis staat in bloei.
We begonnen de dag rustig, helaas geen broodjes als ontbijt, want we hadden gister geen boodschappen gedaan, maar beschuit en brood is er altijd (en koffie)Boekjes lezen is nog altijd een favoriete bezigheid van puk. Maar haar manier van spelen begint te veranderen, ze is nu vaak heel druk bezig met het "in bed" stoppen van knuffels en poppen. En loopt dan met dekentjes en al 'ssst' zeggend rond. Zo lief!Met z'n drieen boodschappen doen, in L'veen is op zondag de d.igros open, dus rijden we dan daar heen en slaan allerlei spullen voor de week in. Het was gelukkig niet druk, dus met een goed half uur zaten we alweer in de auto terug naar huis.
En wat is er dan leuker als kleine puk om eerst te helpen door allerlei spullen een voor een naar de voorraadkast in de gang te brengen en om daarna met de kratjes te spelen, door er in te klimmen of door ze door de kamer te duwen.gister gekocht; schoenen voor mij en laarsjes voor puk. Die laarsjes leken mij wel handig voor in de tuin, als het te koud voor blote voetjes zou zijn. Nou, zij vindt ze helemaal niks en schopt ze steeds uit.Even tijd voor de lunch, pompoensoep en tomaat/kaasbrood.
En de tijd die puk doorbracht in bed met een middagslaap, werd door mij gebruikt om even huishoudelijk te zijn. Stofzuigen en een vloer dweilen gaat altijd sneller en makkelijker als ze niet rondloopt.
Ook de bedden van de kids verschoont, ik doe dit altijd als ze het weekend naar hun vader zijn. Het zal wel een tik van me zijn, maar ik vind het een fijn idee dat wanneer ze weer thuis komen hier een schoon bed hebben.


Een blik in ons tuinhuisje, de werkbank die lief voor mij aan het maken is. Hier kan ik straks weer rommelen met m'n kruiden en wierook. En de schutting en de muur, die nu bijna zijn ont-klimopt. Ik heb nu al 4 hortensia's gevonden, die eerst overwoekert waren.Een bordje lekkers, want voordat alle kids weer thuis komen, gaan wij nog heel even zitten en snoepen en zeggen dat het weer een lekker weekend was.

4 opmerkingen:

 1. Wauw, supergafe schoenen zeg! *diewilikook!!*
  Heerlijk, zo'n relaxed weekend...
  Mooie werkplek trouwens in de schuur. Een eigen plekje om te rommelen: hoe luxe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. toch wel altijd genieten hoor als ik rondneus op je blog ... 'een leuk dagje uit het leven van ...'
  btw: supercoole shoes !!! jammer dat ik niet echt confortabel loop op een hakje ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk weekend dus weer :-) En ik snap dat je blij word van de magnolia mooi is die hoor !! En die schoenen :-) Wauw !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De schoenen zijn gaaf, de laarsjes ook. En jammie lekkere dingetjes heb je gemaakt hoor.

  En dat van die bedden, vind ik helemaal niet gek, lijkt mij heerlijk thuiskomen!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails