zondag 6 januari 2019

a a n d a c h t


Voor dit jaar gaf ik mezelf een woord om het hele jaar door als leidraad te gebruiken.
Het woord voor dit jaar is 'aandacht'.

Dit woord gaat mij bij de les houden, om aandacht te geven aan waar ik mee bezig ben, aandacht te geven aan wie het nodig heeft, maar ook om mijzelf aandacht te geven.
Dus iedere taak, die ik op me neem, met mijn volledige aandacht doen en me niet laten afleiden door andere dingen; of het hier nu om opruimen, koken, breien of mijn baan gaat.
Aandacht geven aan wie het nodig heeft, spreekt voor zich, maar hierbij staat mijn gezin wel op de eerste plaats.
En mijzelf aandacht geven lijkt me wel duidelijk; hoe kan ik voor anderen zorgen, als ik niet eens goed voor mijzelf zorg.


Dus bedacht ik mij vanmorgen, dat ik vandaag naar buiten moest, gewoon een stuk lopen. Deze week werk ik een extra halve dag en zit ik dus bijna 4 dagen tussen vier muren.
Nu ben ik goed in mij dit soort dingen voornemen, maar om ze ook uit te voeren is een ander ding, want ik vind alleen lopen eigenlijk niet leuk.
Vroegah met puk in de kinderwagen of buggy, geen probleem, hele stukken liep ik door de wijk, maar alleen lopen vind ik dan toch wel anders.
Maar ik heb het gedaan, natuurlijk nog wel aan de dames gevraagd of er iemand mee wilde lopen en toen dat niet was, toch zelf de deur uit gestapt en gewoon een flink stuk door onze wijk gelopen.
Dus deze buitenlucht heb ik gehad en de warme thee was erg lekker toen ik weer thuis was.
En het grappige is, dat ik er energie van heb gekregen en dat voelt goed.


4 opmerkingen:

  1. Mooi woord! Iets met aandacht doen is sowieso natuurlijk heel goed. Dat moet ik ook maar 'ns meer gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herken veel van je voornemen om alles wat je doet met je volle aandacht te doen. En ook de moeite die je moet doen om dat voornemen daadwerkelijk (blijvend) uit te voeren. Zelf laat ik mij voortdurend afleiden door social media; iets dat ik dit jaar graag wil veranderen (maar o zo lastig). Wat goed dat je bent gaan lopen. Ik loop ook geregeld (alleen, maar dat vind ik juist niet erg) en het zorgt er altijd voor dat ik 'opgeruimd' weer thuis kom.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kent mijn woord al, dus dat hoef ik niet nogmaals te zeggen... ;-)
    Heerlijk om dingen echt met aandacht te doen. Zelfs als je niets doet dus... ��

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed dat je jezelf hebt overwonnen en toch gewoon bent gaan lopen! Ik merk ook dat ik er altijd van opknap.

    BeantwoordenVerwijderen