vrijdag 28 december 2018

onze dagenOnze dagen waren rustig met veel tijd voor elkaar.
Niet het halve land doorrijden voor familiebezoek, maar gewoon mijn Lief en ik en de kinderen.
Dat beviel in de herfstvakantie heel goed en nu ook weer.

We deden met z'n drietjes een rondje Meyendel. Ik merkte zelf, dat ik na alles van de afgelopen maand, niet tot rust kon komen; in mijn hoofd bleef alles maar doorrazen. Dan heb ik duidelijk bos nodig. Tussen de bomen, die daar stevig geworteld staan, word ik met iedere stap rustiger. Ik loop en meer niet, meer hoeft dan ook niet.

Eerste kerstdag hadden oudste dochter en ik het plan opgevat om een vijf gangen diner te koken; bijna de hele dag zijn we bezig geweest met koken en bakken en 's avonds hebben we heerlijk gegeten.
Tweede kerstdag deden we het bekende concept, drie gangen; voorgerecht werd verzorgd door de mannen; hoofgerecht door mij en oudste dochter en nagerecht door oudste dochter met hulp van jongere zus miss T.

Deze dag was er ook nog tijd voor een uitwaai moment op het strand; voetbal mee en al balletje trappend een stuk lopen.
Het was iets kouder dan ik had gedacht en met zicht in de verte op een strandtent kreeg ik toch wel heel erg zin in warme chocolademelk en bitterballen. Tot aan die strandtent zijn we nooit gekomen, die moet maar wachten tot we de volgende keer weer een andere strandopgang nemen.

Dit zijn ook de dagen dat de bordspelen op tafel komen. Eigenlijk zijn we allemaal best wel van de  spelletjes, deze keer monopoly, risk en 30 seconds.
Heel burgerlijk, maar harstikke gezellig.

En nu geniet ik van nog meer vrije dagen, want pas in het nieuwe jaar ga ik weer aan het werk. Dat klinkt nog zo zalig ver weg, zodat ik hoop inderdaad een paar sokken afgebreid te hebben voor ik weer aan het werk ga.


4 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal heel goed zeg. Hier ook prima kerstdagen gehad. Fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spelletjes doen samen is leuk!
  Helaas heb ik hier weinig mensen die mee willen doen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt inderdaad als een heerlijke kerstvakantie. Even weer helemaal tot jezelf komen. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails