vrijdag 24 augustus 2018

kleine meisjes worden groot

Miss T
Nog een paar weken en dan wordt ze 10. Een tiener, zoals ze dat zelf zegt.
En ze wordt groot.
De mooie lange zomer heeft haar goed gedaan, we hebben er ineens een paar cm meer miss T bij.
Maar ook als ik terug kijk naar het afgelopen jaar, is ze ook gegroeid in haar doen en laten, ze is veel zelfstandiger geworden.
Het heeft haar enorm veel goed gedaan, dat ze zelf op de fiets vanaf school naar de kidsclub mag rijden op de dagen dat ik werk.
En als je zelf van en naar de kidsclub fietst, kun je ook zelf naar jazzballet fietsen of naar een vriendinnetje die net wat verder in de wijk woont.
Haar wereld is hiermee duidelijk groter geworden en aan de manier waarmee zij hiermee om gaat, zien we ook dat ze er ook aan toe was.

En dan gaat ze volgende week beginnen in groep 7.
Had ze voorgaande jaren altijd wel weer zin om naar school te gaan, dit jaar eigenlijk niet. Natuurlijk is het leuk om weer een nieuwe etui, agenda en map te hebben, maar gewoon om ze uit te stallen in een hoekje van je kamer, niet om ze echt te gebruiken.

Nog een ding waarvan miss T denkt dat ze er aan toe is/het absoluut nodig heeft, is een mobiel.
Zelf ben ik geen voorstander om kinderen op de basisschool met een mobiel te laten lopen. Mijn simpele uitleg is altijd, of ze zitten op school of ze zijn thuis en afspreken met iemand kun je ook doen door er langs te gaan en gewoon aan de deur vragen. Dat werkte toen ik jong was, dat werkte toen mijn oudere kids jong waren en eigenlijk werkt dat nu ook prima.
Helaas merkte ik  dat er diverse whatsapp-groepjes zijn tussen de leerlingen onderling, waarin soms ook afspraken gemaakt worden over een open-podium optreden, en deze mist miss T.
Ja, ze is inderdaad een van de weinigen zonder smartphone in haar klas, terwijl die apparaten eigenlijk de klas niet in mogen.

Maar toch ben ik hierdoor wel overstag, lief heeft nog een oude smartphone, die voor miss T prima zal voldoen.
Ik heb het voor mezelf dan ook goed gepraat, dat we haar nu kunnen leren om er verantwoordelijk  mee om te gaan.

Hoe gaan jullie hiermee om en welke regels zijn er in huis mbt mobieltjes?6 opmerkingen:

 1. Mooie dame hoor! En wij hebben met onze jongste ook op de basisschool dat gehad. Hij kreeg ook een oude telefoon en als hij naar bed ging bleef de telefoon beneden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fay had er ook al eentje in groep 7. Vond het toch wel handig, haar te kunnen bereiken. Maar ik was dan wel een alleenstaande, werkende moeder.
  Inmiddels zijn de regels wrs veel soepelen...
  En ja: at is ze groot geworden! Mooie dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn oudste dochter overigens ook en ook om zelfde reden. Terughoudendheid zit ook in feit dat mobiel veel groter deel in het leven inneemt als pakweg 10 jaar terug. Ik wil ergens dat mijn jongste zo lang mogelijk kind mag zijn ipv mini volwassenen. Al is dit iets waar ik zelf bij ben en rem op kan zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi meisje.
  En tja, die mobieltjes. We hebben het hier voor beide dames uit kunnen stellen tot eind groep acht, maar je wilt ze inderdaad ook niet bewust buitensluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat buitensluiten is inderdaad de reden dat ik nu overstag ga.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails