zondag 29 april 2018

De Tuin ~ editie 2018 ~


Die tuin van ons is wel een ding. Al zolang we hier wonen, probeer ik ieder jaar opnieuw een kleine moestuin te planten. En dat gaat het ene jaar beduidend beter dan het andere.  Ik denk dat vorige jaar het absolute dieptepunt was. Ik heb nog een poging gedaan met het zaaien van erwten, die doen het altijd, maar ook deze plantjes werden met de grond gelijk gemaakt door ons slakkenleger. Toen heb ik de handdoek maar in de moestuin ring gegooid en helemaal niks meer aan de tuin gedaan.
Ik had er gewoon geen energie meer voor, nu zat ik ook rond die tijd heel laag in mijn energie, ik had heel veel gedoe op mijn werk en kwam daar volledig leeggezogen vandaan en had iedere vrije dag nodig om een beetje bij te komen.
Eind van de zomer was het bovenste deel van de tuin dan ook helemaal overwoekert door paardebloem, zevenblad, vrouwenmantel en uitlopers van de braamstruiken.
Maar toen ik een dag aan het werk was heeft Lief samen met hulp van miss T, alles eruit getrokken of gesnoeid (inderdaad alles!)
En we zijn weer opnieuw begonnen, tenminste dat was het plan. Vorig jaar heeft Lief nog pad en trapje met stapstenen gemaakt, dus alles is weer begaanbaar.
Alleen ben ik  vergeten om al vanaf het begin van de lente het onkruid  de ongewenste planten te verwijderen. Ik heb dus weer iets te veel zevenblad en paardebloem.

Maar wat ik eigenlijk veel erger vind, ik was het afgelopen jaar helemaal kwijt geraakt hoe ontspannend ik een beetje rommelen in de tuin vind en dat ik energie krijg van het poten en verzorgen van plantjes. En hoe heerlijk het is om 's ochtends vroeg voor ik ging werken nog even naar boven te lopen in de tuin om te kijken hoe alles er bij staat.
Dat wil ik weer terug.


Lief maakte in ons terrasdeel een kleine bak tegen de schuur en samen met miss T zocht ik plantjes uit, die vlinders (en bijen) aan trekken.
Dit jaar wordt het zeker geen grote moestuin, maar ik ga (zodra ik het pad rond de bakken weer begaanbaar heb) wel wat groente poten in de bakken, alleen nu niet zelf zaaien, maar gewoon plantjes kopen bij een tuincentrum en kijken of we deze groot kunnen laten groeien.

En verder veel bloemen en kruiden. De gewone keukenkruiden zoals tijm en rozemarijn heb ik al staan en natuurlijk ook citroenmelisse, waar ik 's zomers vaak thee van zet.
En gelukkig herinnerde ik me dat vlakbij waar Lief vroeger zijn huis had er een tuincentrum is, ik denk een familiebedrijf, waar Smeerwortel, Alsem en Longkruid gewoon te vinden zijn.
Ik voelde mij daar een zeer gelukkig mens, met mijn mand met kruiden en plantjes aan mijn arm.
Dus mocht het vandaag nog droog worden, dan weet je waar je me kunt vinden.

En anders.....

doe ik als onze katten


7 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails