zondag 15 januari 2017

de week

Dit was de week van weer terug naar het normale ritme. Miss T ging weer naar school en daarmee begonnen ook de zwemles, dansen en speelafspraakjes.
Voor mij was werktechnisch de kop er al af, want ik had vorige week al twee dagen gewerkt. Toch viel het wat tegen om nu weer iedere dag 's ochtends om 6.30 te moeten opstaan en meteen gaan rrennen en vliegen om op tijd de deur uit te gaan.
Terwijl ik eigenlijk graag langzaam opstart, kopje thee, beetje naar buiten staren en dagdromen en pas dan actief worden.
Maar dat past toch niet helemaal in het dagelijks ritme.


Werk is toch wel een beetje prut de laatste tijd. Vanaf mei ben ik 3 uurtjes minder gaan werken en dat was akkoord zolang als mijn werk er maar niet onder leed, dus minder tijd, zelfde hoeveelheid werk (en minder betaald) even kort door de bocht.
Eind oktober kreeg ik ineens te horen dat een collega van mij zou stoppen met werken vanaf 1 januari en er hierdoor een bezettingsprobleem zou ontstaan bij de receptie en dat ik dat maar moest gaan opvangen.
Toen stond ik echt op m'n achterste benen, want ik heb op z'n zachtst uitgedrukt een hekel aan dit werk. Ik heb ook serieus overwogen om per direct op te stappen, een drastische beslissing misschien, maar dat zegt wel hoe hoog mij dit zit. Ik heb hier nog een gesprek met mijn baas over gehad, hij begreep totaal niet waarom ik geen begrip voor de situatie had en mij zo niet flexibel opstelde. Maar ik heb toen wel bedongen dat ik alleen op vrijdag de pauzes overneem en dat ik mijn flexibiliteit hou om mijn werkvrijdag voor een maandag om te ruilen als de schooltijden van Tarja daar om vragen.

Dus nu heb ik vrijdags baliedienst, het kost me een uur per dag,  op een dag dat ik zelf ook maar 5 uur werk. Ja, inderdaad dat geeft werkachterstand en die heb ik dan ook. En het heeft ook het plezier in m'n werk voor een groot deel weggenomen.
En ook al sprak ik laatst een vriendin hierover en zeiden we dat er bij iedere werkgever wel iets is, ben ik toch weer voorzichtig om me heen aan het kijken.Zag ik deze week op instagram mooie winter witte plaatjes voorbij komen. Tot miss T's verdriet zijn wij niet verder gekomen dat hagel en natte sneeuw.

En ook als je acht jaar bent, doe je nog wel eens grappige uitspraken

zij; "kun je een eitje voor me koken?"
ik; "ja, gaat wel lukken"
zij: "want ik was Flo aan het aaien en hij ruikt naar gekookt ei"


En deze week was het om 17.00 uur nog niet donker, maar schemerig. De dagen worden merkbaar langer!Zo,  nu ga ik de keuken in, want ik vind dit perfect weer voor een pan stoofvlees. En hoe langer die opstaat, des te lekkerder die wordt. En de rest van de dag zit ik met een boek op de bank.
Fijne zondag!

8 opmerkingen:

 1. Hè wat naar zeg, dat je werk zo vervelend is! Dan is het extra vervelend om er 's morgens voor uit bed te moeten. Ik gun miss T ook haar sneeuw, wij genieten er enorm van hier! Al mag het van mij morgenochtend wel weer weg zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien gaat het warm water regenen vannacht 😀 Fijne zondag en geniet van de sneeuw!

   Verwijderen
  2. Ooh, wat een prachtige uitspraak van Tarja en de kat. Wat zijn ze leuk he, die jongste dames", als ze 8 zijn!

   Oei,je werk. Ja, je hebt overal wel wat, maar er zijn grenzen. En als daar te vaak overheen gewalst wordt, tja, dan gaat dat steeds meer wrijven. Veel wijsheid gewenst!

   (vreemd weer...ik kan alleen reageren als 'antwoord' ergens op en soms dat niet eens. Dan is er geen reactie-vak. Maar ik lees wel mee hoor ! alleen het reageren gaat vaak niet; het blijft moeilijk als je geen google-account hebt, ik denk dat het daar steeds door komt)

   Verwijderen
 2. Ik snap het, van je werk. Ik zou ook geen werk willen doen dat me tegenstond, dat kost zo ontzettend veel energie.
  Sterkte.
  Hoop op betere tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en nu is dat vak er ineens wel weer... snap jij het? xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap het niet (van t reageren) Maar vind het gezellig dat je mee leest

   Verwijderen
 4. Oh jasses hopelijk word je werk binnenkort weer wat leuker?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk stoofpotje... En een boek op de bank... dat is pas zondag!!
  En wat je werk betreft... tja, ik wou dat ik een oplossing voor he had, maar dat is lastig natuurlijk. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails