dinsdag 2 augustus 2016

Toerist in eigen land; De Loosdrechtse plassen

Lief houdt van zeilen, leerde als kind zeilen van zijn vader en gaf jaren geleden ook 's zomers zelf les op een zeilschool in Friesland.
Ik vind zeilen wel grappig, tenminste als ik met iemand kan mee varen,  als het niet te hard waait en als de zon schijnt.

Een twee weken terug was lief al een dagje gaan zeilen met zijn vader en eerst zouden miss T en ik ook mee gaan, maar Miss T was met de bso naar een speeltuin geweest en had de hele dag in de zon gespeeld, zonder pet/zonnehoed (omdat ik, die vergeten was) en had de dag erna hoofdpijn en was wat hangerig, dus misschien niet verstandig om meteen weer een dag in de volle zon te zitten.
En met de belofte dat wij, met z'n drietjes in de zomervakantie zouden gaan zeilen, was het voor haar goed.

Zaterdag zagen we al dat de weersvoorspelling voor maandag goed was en hebben we een zeilboot gehuurd bij een verhuurbedrijf aan de Loosdrechtseplassen.
Het regende een beetje toen we gisteren bij het Verhuurbedrijf aankwamen, maar ze vertelde ons al dat dit het laatste buitje was en dat het daarna droog zou worden en zou blijven. Dus eerst een koffie/thee/fristi op het terras en ondertussen zagen we hoe de regenwolken wegdreven over de plas en hoe er zon en blauwe lucht te voorschijn kwam.

Het werd een schitterende dag. Zon, maar niet te warm, Wind, niet te hard en zo zeilend over het water.


Ergens in de middag hebben we aangelegd bij een eilandje voor een picknick.


Kijk eens hoe stoer, miss T aan het roer.
We hebben met z'n drietjes een heerlijke dag gehad. En dat zo'n hele dag buiten op het water vermoeiend is, weet miss T nu ook, zij viel terug naar huis in de auto in een diepe slaap.

3 opmerkingen:

 1. Ziet er heerlijk uit!ik heb helaas geen zeebenenšŸ˜Š

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heerlijk uit!ik heb helaas geen zeebenenšŸ˜Š

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn, op 't water! zie die Tarja eens sturen!
  liefs Greetje

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails