donderdag 10 december 2015

Stille tijd

Sinds de Sint het land weer heeft verlaten is de rust hier in huis teruggekeerd.
Natuurlijk was pakjesavond heel erg gezellig en waren miss T en de aanwezige grote kids heel blij met hun kadootjes.

Maar nu maken wij ons langzaam klaar voor de tijd van Yule.
Het feest van midwinter, de langste nacht.
Het is het jaarfeest, waar ik altijd de meeste moeite mee heb; vanwege dat donkere, het gebrek aan daglicht.
Mijn lichaam en geest zouden alles op een veel lager tempo willen doen en als het aan mij ligt zou ik niet eens de deur uitkomen. Ik wil thuis blijven, in m'n warme huis met de kaarsen aan als extra verlichting, beetje handwerken en katten knuffelen.
Je begrijpt dat mijn werkgever dit niet zo zou waarderen, dus ga ik in de schemering het huis uit en kom in het donker weer thuis.


Dus tel ik de dagen, die ik nog moet werken af (met morgen erbij nog 6!) en verheug me op straks tijd voor mezelf, voor mijn lief, m'n kinderen en de katten. Dan zit ik genoeglijk met een haakwerk op de bank, kaarslicht op tafel en lichtjes in de boom.
Maar eerst nog 6 dagen............8 opmerkingen:

 1. Hier het zelfde gevoel. Alleen begint hier de schemer nu tussen half 3 en 3 en om half 4 /4 uur is het stikdonker. Gelukkig is het bijna de langste nacht en lengen de dagen weer :-)
  Fijn yule alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij tellen ook, maar hebben gelukkig nu een heel weekend niets en dat is ook al heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar hoor...ik duim met je mee voor die zes dagen...dat ze snel voorbij mogen gaan en je lekker terug kan trekken bij je gezinnetje!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben al blij dat we niet Scandinavische taferelen hebben! Een paar uurtjes licht per dag is echt te weinig voor mij! Ik ga dus ook in het donker weg, kom in het donker thuis... *zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig, want dat valt echt wel mee. Vind ik. Ja, het is bij elkaar hier anderhalf of twee uur korter licht dan in NL en de zon staat veel lager, maar toch heb ik hier minder last van dat grijze, grauwe zoals in NL. Zeker als er een zonnetje staat. Lekker naar buiten, al scharrelen we maar een beetje in de tuin... de zon die schijnt over ijskristallen in het gras zodat ze alle kleuren van de regenboog hebben... heerlijk. Ze zijn hier ook heel goed in het binnen gezellig maken. En buiten... Maar als je moet werken en op kantoor zit voelt het inderdaad wel heel mollerig. Vreselijk. Dan is het zo heerlijk als het half januari is en je weer met daglicht naar buiten stapt!

  http://www.fastcompany.com/3052970/how-to-be-a-success-at-everything/the-norwegian-secret-to-enjoying-a-long-winter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je hebt gelijk het is een kwestie van instelling! Maar ik merk wel dat ik er de meeste moeite mee heb op werkdagen, wanneer het enige daglicht wat ik zie, van de daglichtlampen aan het plafond komt. Nog een week en dan gaan de dagen alweer lengen

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails