maandag 23 juni 2014

Even alleenstaand (een klein beetje maar)

Vanmorgen zwaaide ik m'n liefje uit.
Hij is voor een paar dagen samen met een vriend motorrijden in Duitsland.
Nu houdt mijn lief heel veel van mooie slinger weggetjes met heel veel bochten en die vriend houdt van XXL vreetschuren, waar je schnitzels per m2 kunt bestellen.
En nu blijken beide te vinden te zijn in het deel van Duitsland waar ze nu zijn, dus twee gelukkige mannen.


Maar dit betekend  wel dat ik de komende dagen weer semi alleenstaand ben, dus met de gedachte dat de komende dagen nog druk genoeg worden, ben ik vandaag maar niet druk aan de schoonmaak gegaan.
Natuurlijk deed ik de hoognodige boodschappen en ging ik even naar een grotere supermarkt verderop in de stad, omdat ze daar bijvoorbeeld glutenvrije couscous verkopen.
En vanaf daar was het maar een klein stukje naar het tuincentrum en daar kocht ik zomaar een lichtje voor op de tuintafel.


En verder deed ik niets, behalve in de tuin zitten met een grote pot thee.
(tot ik miss T. van school moest halen, haar naar dansen brengen, en weer ophalen, eten koken,....)
Grappig is wel dat de oudste kinderen ook meteen weer overgaan naar het ritme wat we vroeger (toen ik alleen moeder met 4 kids was) ook hadden. Zonder dat ik iets hoef te vragen nemen ze me dingen uit handen, de tafel gedekt, de afwas gedaan. Het zijn misschien kleine dingen, maar mij scheelt het net dat extra beetje tijd of moeite dat ik zeker na een dag werken soms nauwelijks nog kan opbrengen.
(Eigenlijk heb ik gewoon heel lieve kinderen)

Morgen mag ik zelf ook weer aan de bak, want dan begint mijn werkweek.
Eens kijken of ik morgenavond ook nog zo relaxt ben.
Misschien als ik blijf denken aan gister (middagje strand bij Monster), dan gaat dat vast wel lukken.


Ga ik nu even een paar planten water geven,
nog een kop thee drinken
en ervoor zorgen dat ik op tijd m'n bed zie.

10 opmerkingen:

 1. Roxy en ik hebben nu ook even het rijk voor ons alleen.
  Dat is soms best wel lekker ;)
  Mooi tuinlichtje!
  Slaap lekker xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moest je Lief dan niet naar de TT?
  En het strand van Monster, dát vind ik leuk! Heel lang geleden (het lijkt wel in een ander leven) woonde ik in Monster en was graag aan het strand! Jammer dat het zo ver weg is, want wat hou ik van de zee!
  Dag Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De TT is kijken hoe anderen rijden. Lief rijdt liever zelf en gelukkig niet zo hard. Wij gaan graag naar het strand bij Monster, het is daar altijd redelijk rustig. Grappig te horen dat jij daar vandaan komt.

   Verwijderen
  2. Ook mijn hart maakte een sprongetje bij het lezen van 'het strand bij Monster'! Daar kwam ik als kind bijna elke zomerdag (zal iets minder geweest zijn, maar zo voelde het!). Nu moet ik er twee uur voor rijden... Als ik in het westen ben, ga ik er vaak naartoe. Zo heerlijk de zee.

   Verwijderen
 3. Ik vind het altijd best veul, alleen zijn en zorgen voor. Werken, boodschappen, koken, afwassen, kids. Ik ervaar dan te weinig tijd voor mezelf en daar word ik prikkelbaar van. Grappig want ik heb het echt járen alleen gedaan en toen ging het me makkelijker af dan tegenwoordig. Ik word oud. Zucht...

  Sterkte jij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat prikkelbare herken ik wel. Ik heb deze keer ook heel bewust tijd voor mezelf ingeregeld, want anders komt lief donderdag thuis bij een heel chagrijnig wijf.

   Verwijderen
 4. Soms is alleen zijn ook wel weer ff lekker...maar niet te lang :o)) Rustig blijven veel thee drinken...en op je werk, voor 80% werken deze week mag ook...je hoeft niet altijd 120% (zegt m'n baas altijd tegen me)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ;-) herkenbaar hier gaat het ook zo, ik ben ook jaren alleenstaande moeder geweest met de oudsten, en als de manlief op werkreis is een weekje maar hoor, dan pakken de oudsten zo dat oude ritme weer lekker mee op.
  En idd goed aan jezelf blijven denken, en....wat leuks/ontspannends doen voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's. En soms is het best fijn en goed om even alleenstaand ouder te zijn. Zeker als je weet dat het tijdelijk is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve kinderen! En in het begin lijkt het vaak heel heftig, maar voor je het weet kan je al denken: we zijn halverwege. En dan kan je weer gaan aftellen. Is het straks ineens weer even gek als hij er weer is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails