zondag 4 mei 2014

meivakantie - deel 1

deze vakantie kwam kapla ons huis binnen,
ik kende het wel, maar had altijd bedacht van we hebben gewone blokken en lego, dus dat zal wel genoeg zijn. Tot ik iedere keer als ik Tarja ophaal van de bso, haar steeds met de kapla zie spelen en met al de bouwwerken die de kids daar ermee maken, bedacht ik dat deze blokken/plankjes weer heel andere mogelijkheden geven, dan de bouwstenen die we al hebben.

Kapla dus.En samen met papa bouwen is heel leuk, want die wil graag nogal ingewikkelde constructies maken.

En om de vakantie te vieren deden we vandaag ook een dagje dierentuin.
Tarja wilde naar de giraffen en van de giraffen naar de olifanten. En ze wilde leeuwen zien en de wasberen, kortom we hebben de hele dierentuin doorkruist, dus met die kleine pootjes van haar ook best een aardige wandeling.
(en dan nu de foto's)
Ze was heel erg onder de indruk, toen ze hoorde dat er nog maar 40 van deze panters in de vrije natuur leven.

Als je dit bouwwerk ziet, dan begrijp je zeker wel dat er inmiddels via mp een tweede doos kapla is aangeschaft.


er wordt dus nog even verder gebouwd.

4 opmerkingen:

 1. Ja, Kapla is geweldig speelgoed! Dochter speelt er al jaren mee, ook samen met haar papa. En het leuke is dat er in iedere nieuwe levensfase weer nieuwe bouwwerken van gemaakt worden! Op dit moment staat er een enorme paardenstal op haar slaapkamer....;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb inmiddels ook een bod gedaan op een doos Kapla via MP. Je kunt er zoveel mee bouwen. En ik vind het leuker dan al het plastic schreeuwspeelgoed. ( behalve Lego, dat vind ik dan wel weer erg leuk. )
  Nog een fijne vakantieweek. Ik heb nu ook lekker een weekje vrij. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kapla kun je nooit genoeg hebben. Ik kocht ooit bij de Gamma ofzo een doos parket, van dat ouderwetse blokjes hout parket. Die hebben dezelfde maat. Geen idee of dat nog bestaat, maar het was een meaga-aanvulling op dit toch wel dure speelgoud. Ze zijn minder glad, maar bouwen prima.
  Dag, Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een hele hele grote zak vol, van mijn broertje, waar de kindjes nog geen weet van hebben. Het bouwen zie ik op dit moment nog niet gebeuren, over een paar jaar of zo. Maar je eerste foto..... ja dat zou hier een grote hit zijn! Wie weet toch maar eens door de sint laten bezorgen dit jaar!
  Fijn dagje dierentuin, heerlijk. Wij hopen morgen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails