maandag 26 mei 2014

Celiac Awareness Month

Bijna aan het eind van de maand kom ik nog maar een keer met een wat-hebben-wij-de-afgelopen-dagen-gegeten blogpost.

zoals een hartige taart zonder bodem met spinazie
(een beslag van eieren, kwark, met een schep glutenvrij meel. Hier schep ik de vulling met wat kaas door en zo gaat het geheel in de oven - recept komt van een glutenvrije-blog-ik weet niet meer welk)

Kipcajun met puree van zoete aardappel. Erbij salsa van mais en tomaat en okra's met ontbijtspek
recept uit jamie in 15 minuten

Simpel tussendoortje voor Tarja, gewoon uit de supermarkt.

Kip met pesto, mozzarella en tomaatjes uit de oven.


Glutenvrij brood. Hier over hebben wij de laatste tijd wat woorden met miss T. Na bijna twee jaar zonder klagen en met smaak haar brood te eten, moppert ze nu dat haar brood droog en niet lekker is.
We wisselen nu regelmatig van broodmix in de hoop dat we er  één vinden die wel bij haar in de smaak valt.

Ook bakte ik taarten, waaronder de rabarbertaart

en deze chocoladetaart voor de verjaardag van Joeri

Als laatste nog één van onze favoriete curry's; gele curry met kip

Een kijkje in mijn keuken, sommige recepten komen uit kookboeken, sommige van blogs die ik lees. Sommige recepten zijn al glutenvrij, andere maak ik glutenvrij door dingen weg te laten of een glutenvrije variant toe te voegen.

3 opmerkingen:

  1. mmmmmm! die spinazietaart kan ik ook wel weer eens maken, goed idee! (Ronja begint nu spontaan raar te doen, nu ze het woord spinazie leest, maar zelfs zij vindt die taart best 'binnen te houden'. ;o)

    ja, dat glutenvrije brood lijkt me best lastig. Wat voor mix gebruik je? Bak je het altijd zelf? De bakkerij waar Dirk werkt, koopt het in, maakt het niet zelf maar koopt het in, omdat het zo verschrikkelijk duur is om te produceren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Brood bakken we zelf. We hebben voor Tarja haar brood een aparte broodbakmachine gekocht, die we ook echt alleen gebruiken om voor haar brood in te bakken. (kruisbesmetting). We gebruiken broodmixen die we per 5kg inkopen bij een glutenvrijewebshop.

      Verwijderen
  2. Nou jullie hebben er lekker van gegeten zeg deze week. Ziet er erg lekker uit...de gele curry wil ik binnenkort wel uit proberen.

    BeantwoordenVerwijderen