zondag 24 november 2013

zondagse wandeling

We waren al  een tijdje niet meer in Meijendel geweest, door regen, zieke kinderen, sintocht enzo, maar vandaag was het droog en na een week van veel binnen zitten, moesten we echt gelucht worden.
De laatste keer was het echt nog een herfst bos met veel kleur, nu zijn de meeste bladeren wel gevallen en dat geeft het bos meteen een winters uiterlijk.

tussen al dat bruin springt het mos er wel uit.





Poseren doet ze niet meer, dus de meeste foto's zijn actie foto's met haar wegrennend  ;o)


De wilde paardjes lieten zich ook zien (van een grote afstand), zij bekeken ons met dezelfde nieuwsgierigheid als wij hen.



het was inderdaad net zo guur als het er uit ziet.



's zomers is dit een mooi plekje om te picknicken, maar daar moet ik nu toch niet aan denken. (We bedachten hier om er vandaag vooral een niet al te lang rondje van te maken)








En de rest van de middag, lekker warm binnen met een grote mok thee.

donderdag 21 november 2013

Seasons ~ week 47

Wintergasten.
Achter onze tuin loopt het spoor van de randstadrail.
Tussen onze tuin en het spoor is een stuk 'niemandsland' met (braam)struiken en een paar boompjes.
Hier zitten 's zomers heel veel vogels, maar nu het kouder wordt komen die vogels, op zoek naar eten, dichter naar de huizen toe.

Onze wintergasten....





Seasons is het fotoproject van Jane, het wekenlijks volgen van de seizoenen met foto's. Klik hier voor meer informatie en andere deelnemers.

zondag 17 november 2013

Intocht

Zittend op papa's schouders kijken naar de intocht van de Sint.






Soms zat ze ademloos te kijken, dan weer te klappen, te roepen of te zingen. Wat leefde ze mee en wat vond ze het spannend leuk! (en dat maakt het zo leuk om naar haar te kijken)

En thuis zijn de Sint-boeken ook weer uit de kast gekomen. Dus met thee (en een speculaasje) op de bank en dan maar voorlezen.


Sinterklaastijd; een drukke, maar vooral een heel leuke tijd.

woensdag 13 november 2013

Seasons ~ week 46

Sinterklaasjournaal kijken


en pepernoten bakken.



Seasons is een fotoproject van Jane. klik hier voor meer informatie en de andere deelnemers.

maandag 11 november 2013

Puk

Dat is haar bijnaam hier in huis, hoewel twee van haar broers haar meestal Aapie noemen.
De jongste, de kleinste, m'n nakomertje en soms ook m'n zorgkindje, maar ook het meiske dat mij verbazen kan door haar snelle ontwikkeling.


De afgelopen week werd er door een aantal bloggers geblogd over coeliakie en wat dit voor hen en hun gezin betekende.
De vraag van de zesde dag was heeft coeliakie je leven verrijkt?
Nee, dat heeft het zeker niet. Coeliakie is geen verrijking, het heeft het leven uitdagender en soms wat gecompliceerder gemaakt.
Wat ons leven zeker heeft verrijkt was de diagnose coeliakie, omdat toen alle puzzelstukjes op hun plaats vielen en het aller belangrijkste, omdat we toen wisten wat we konden doen.

En miss T? Zij begreep heel snel wat ze wel en vooral wat ze  niet kon eten. Probeer te bedenken hoe het voor haar moet zijn geweest om ineens te kunnen eten en geen buikpijn te hebben. Het heeft een goed jaar geduurd voordat ze echt over haar eet-angst heen was, dat ze ook durfde te eten, dus toegeven aan een honger gevoel. En nu kan ze ons ook echt verbazen met de hoeveelheid die ze kan eten.

Vandaag was ze thuis van school, niet lekker, verkouden, 's nachts slecht geslapen en buikpijn. (gewoon van de griep en niet omdat ze iets fouts had gegeten) Een dagje bankhangen en een nacht goed slapen en alles is weer goed, net zoals bij ieder ander kind.


En ze blijft groeien, haar lichaam maakt een inhaalslag. En ondanks haar groei heeft haar lichaam energie genoeg, zodat ze kan rennen en spelen.
Ook op school heeft ze haar plek gevonden, ze gaat met plezier en omdat ze zich zekerder voelt is ze meer gaan ondernemen.

En met het beginnen van het Sinterklaasjournaal vandaag, begint voor ons weer een 'uitdagende' periode, met een stuiterende kleuter en een mama, die steeds glutenvrije kruidnoten moet meenemen (voor het geval dat we straks weer ergens een piet tegen komen).
Dus nee, coeliakie is geen verrijking, maar er valt wel goed mee te leven.

donderdag 7 november 2013

seasons ~ week 45

Binnen herfstschatten in een mand.


Buiten stromende regen.


Seasons is het foto-project van Jane, kijk bij haar voor informatie en meer deelnemers.

dinsdag 5 november 2013

school ontbijt

Het is deze week,  de week van het nationaal school ontbijt.
Basisscholieren die met elkaar op school ontbijten. Er schijnt nog al ophef te zijn geweest over de inhoud van het ontbijt en de sponsering / reclame.

Dit is dus een beetje langs mij heen gegaan, want als moeder van een kindje met coeliakie, zorg ik zelf voor het ontbijt dat onze dochter mee neemt naar school. 


Deze week bloggen een aantal bloggers glutenvrij en vandaag raakte het blog van glutenvrijemama mij heel erg diep. Zij vindt het vooral jammer dat haar zoontje nooit het genot zal proeven van onbevangen en onvoorbereid eten. (klik hier voor haar blog)
En dat is ook wat ik/wij voor onze dochter het meest moeilijk vinden, nooit ergens spontaan kunnen blijven eten, maar altijd alles moeten plannen en voorbereiden.

Natuurlijk zijn we blij met de diagnose en  het bijbehorende dieet, want we zien hoeveel goed het haar doet, ze heeft energie, ze groeit en wordt zwaarder.
Maar toch, soms doet het wel een beetje pijn.

maandag 4 november 2013

maandagmorgen

Vanmorgen werd ik wakker van de regen, die tegen het schuine raam tikte (wij slapen op zolder) en eigenlijk is het nog niet droog geweest.


Het is echt weer voor thee en zachte dekentjes.


En er voor zorgen dat er straks genoeg warme mutsen klaarliggen. ( ik was redelijk verregend toen ik deze foto nam)


Nog een fijne (herfst) dag gewenst!


Deze week wordt er glutenvrij geblogd door een aantal bloggers. Zij delen zeven dagen lang tips en recepten.
Voor meer informatie en alle deelnemers kijk bij glutenvrijemama.

vrijdag 1 november 2013

Seasons ~ week 44

Deze week stond in het teken van de overgang naar de donkere tijd, de wintertijd. We vierden dit met Samhain en de kinderen gingen langs de huizen met halloween.


Seasons is het fotoproject van Jane, kijk bij haar voor meer informatie en andere deelnemers.