woensdag 4 december 2013

Slow Motion

De dagen gaan een beetje in slow motion voorbij, we leven binnen en doen niet veel.
Gingen we zaterdagochtend nog naar Sinterklaas, zo zaten we zaterdagmiddag bij de huisartsenpost met het kleutermeisje. Ze ging wel heel veel naar de wc, pijn in de buik, steeds een paar druppeltjes plassen, lijkt toch verdacht veel op een blaasontsteking.......
Dat was het niet, maar beter ging het niet met haar. Op maandag naar de huisarts, hij dacht ook hetzelfde als wij, maar toch ook de uitslag van de kweek wees uit dat het in ieder geval geen blaasontsteking was. Niet dat het meisje zich beter voelde, maar de drang om steeds te moeten plassen werd minder en toen kreeg ze buikloop, omdat ze geen koorts heeft, alleen wat verhoging kan ze niets anders dan dit gewoon uitzieken.


De eerste dagen van de werkweek was ze met haar papa thuis, wel aan het spelen maar overduidelijk zich niet goed voelend.
Vandaag waren we samen thuis, ze had niet de fut om van de bank te komen en zo zaten we een beetje naar buiten te kijken waar het grijs en grauw was.


Op dit soort dagen hou ik me vast aan het weten dat ziekte vaak een voorbode van groei is, dat het lichaam (en geest) dit stilstaan en herstel nodig hebben om sterker te worden.
Zo zaten we vandaag op de bank, onze wereld niet groter dan de woonkamer en hier voerde ik haar kleine hapjes met rijst en slokjes slappe thee.
En misschien dat we morgen weer wat meer oog hebben voor de wereld om ons heen.


6 opmerkingen:

 1. Beterschap voor de kleine meid... Vertroetel haar maar lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je bij haar kan zijn.
  En ja ze wordt er weer een stukje sterker en groter van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat jullie de rust kunnen nemen om beter te worden. En fijn dat je dit als groei kunt zien.
  Beterschap voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap ik hoop dat ze gauw weer opknapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Agossie, beterschap hoor...

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails