zondag 8 september 2013

zomaar er even uit..

De eerste week van terug naar school en weer gaan werken zit er weer op, de moeilijkste week vind ik zelf, op tijd opstaan en weer terug in het ritme van de klok. Een ritme wat we echt kwijt waren geraakt in de vakantie.

Deze zaterdag waren we met z'n drietjes (de oudste kinderen zijn naar hun vader), ineens nog maar een half gezin. Tot een jaar geleden gingen we dan vaak een dagje of een half dagje weg naar bos of stad met als afsluiting ergens eten. Dit is wat wij eigenlijk de grootste hindernis van haar coeliakie vinden, dit soort spontane etentjes, bij wat vroeger ons stam(eet)café was kunnen niet meer.
 Dus wij zijn superblij met de paar adressen die we nu hebben, waar ze wel glutenvrije producten hebben. (Zoals Bagels&Beans; hier hebben we al een paar keer met Tarja gegeten en ook met oog op kruisbesmetting ging dit goed)

Maar onze bijna 5-jarige kleuter vind dit adres toch wel het leukste; de Pannenkoekenboerderij, deze ligt tegenover het Panbos, dus eerst lekker rennen, spelen en klimmen en daarna een pannenkoek eten.


We verzamelden ook nog wat stukjes 'herfst' voor thuis op het tafeltje.
Ze geniet van haar pannenkoek met veel poedersuiker (coeliakie-info: er is hier een apart suiker- en stroopstel voor glutenvrij )


Toch een mooie afsluiter van de eerste schoolweek; of het vieren van het eerste weekend van het nieuwe schooljaar.
En nu nog een luie zondag!

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk toch! Ik vind dat ze wel heel veel op haar papa gaat lijken ;-)
  Wat fijn dat het zo goed gaat met haar!
  Bagels en beans is hier ook favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig toch. Kan ook zo genieten van die uitjes. En het is nog heerlijk weer nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk!! Succes met de tweede week! Lastig hè, om weer in het ritme te komen....

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails