maandag 26 augustus 2013

Moestuinmaandag

Dat in twee weken het onkruid zou hard kon groeien, ik had het niet gedacht.
Maar mijn moestuin loopt op haar eind; ik kijk wat ik nog kan oogsten en verder ga ik alles weer winterklaar maken.
Deze zomer was kennelijk de zomer van de kruiden, citroenmelisse, munt, platte peterselie en bieslook, ik kon er van blijven oogsten.

Vandaag oogste ik de eerste bieten, geen reuze oogst, maar wel altijd lekker door een aardappelsalade. En ik plukte wat groene tomaten, die ik in de vensterbank wil laten rijpen, want aan de plant gaan ze het niet meer redden.Moestuinmaandag is het initiatief van Helena van Hollandse Klei, kijk bij haar voor meer deelnemers.

9 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hoi tante Bet, mijn moestuin is ook niet meer dan een aantal bakken en wat vrij woekerende aardbeienplanten. Ik haal er ook meestal geen volledige maaltijd uit, maar mijn oogst is meer een aanvulling (en ik vind het gewoon hartstikke leuk om te doen)

   Verwijderen
 2. Ja, dat onkruid... het is groeizaam weer voor dat spul, blijkbaar, mijn tuin staat er ook ineens vol mee. Bietjes. Die wil ik volgend jaar ook.
  Als die tomaten niet meer rood willen worden, kun je er altijd nog groene tomatenjam van maken. Heb ik nog nooit geprobeerd, maar de recepten zie ik rond deze tijd overal voorbij komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja idd, de kruiden doen het goed! Lekker hoor :) en dan de bietjes....mjammm....Fijn hoor een eigen moestuin. Wij hebben alleen kruiden en tomaat in de moestuin staan, maar ik zit er ernstig over na te denken om zelf een hofje aan te schaffen, daar mijn paps ermee gestopt is en wij altijd heerlijke groente en aardappelen van hem kregen.

  Groetjes Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nomnomnom...lekker!!
  Ja, het gaat nu hard he, met het oogsten, wat een overvloed! Je kunt wel merken dat de herfst al op de loer staat..
  Hier krijgen de tomaatjes eindelijk rode wangen..hoop dat dit zonnige weer nog een beetje doorzet!
  Geniet er van! ;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ha, je bent weer terug! Ik loop een beeeeetje achter met bloglezen krijg ik in de gaten ;o))

  Ja, die tomaten kunnen nog wel wat kleur gebruiken. Was de plant 'op'? Dat heb je soms, tomaten zijn soms akelig kieskeurig. Hier groeien en bloeien ze nog ijverig door, ze zijn heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de plant was al zachtjes aan het afsterven, dus heb ik geprobeerd nog een kleine oogst te redden.

   Verwijderen
 6. Fijne vakantie gehad? Deze week zeker nog?
  Nou, jij hebt tenminste nog tomaten..... de mijne staan lustig te bloeien en ook ik ben bang dat er helemaal niets meer aan komt! Jammer!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hannah, mijn andere tomatenplant staat inderdaadook nog vol in bloei, die heeft de hele zomer staan kwarren en besluit op de valreep nog wat te doen. Alleen denk ik niet er nog tomaten van te kunnen krijgen.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails