maandag 17 juni 2013

Moestuinmaandag

Kijk, de erwten staan in bloei.
Als dat straks geen mooie oogst gaat worden.De broccoli en de bieten leken wel stil te staan, maar ineens beginnen ook zij te groeien.Toch nog een nieuwkomer deze week.
Ik zaaide vorige week maandag in drie vakken spinazie.
En kijk, wat er nu al boven de grond uit piept.


De aalbessenstruik hangt vol en de eerste bessen beginnen al een zachte blos te krijgen, het wordt tijd om potten te bewaren, zodat ze straks gevuld kunnen worden met bessenjam.


Moestuinmaandag is een initiatief van Helena van Hollandse Klei. Kijk bij haar voor meer deelnemers.

6 opmerkingen:

 1. Je kan altijd zien, vind ik, dat in het zuiden van het land de tuin wel twee weken voor loopt op het noorden....... klein beetje jaloers word ik dan!
  Maar ik kan wachten.... ja ECHT.... (pffff)
  Dag Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er weer goed uit! Ik wil volgend jaar ook erwten, ik vind die bloemetjes die ik bij iedereen op zie duiken zo leuk ;-) (en ik vind erwten lekker, ook niet onbelangrijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van moestuinmaandag. Ben elke keer nieuwsgierig hoe het er nu weer voor staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In 1 keer lijkt het dan weer echt wat te worden hè?
  Zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben jaloers op jouw krachtige, gezonde, onaangetaste erwtjes :). Nee hoor ik gun ze jou! Onze kinderen zijn er gek op en kijken ze rijp. Dat gaat hier in het noorden inderdaad niet zo snel zoals Hannah al opmerkte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo goed als dit jaar hebben de erwten het nog nooit gedaan. Ben ik blij mee , want de rest gast echt niet hard. En ik woon in het westen tussen denhaag en rotterdam (grofweg). Maar als mijn tuin in de lente vergelijk met die van m'n moeder, zij woont in drenthe, lopen wij hier inderdaad zo'n 2 weken voor.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails