zaterdag 25 mei 2013

het muizenhuis (op zolder)

Al heel lang is 'Het Muizenhuis' van Karina Schaapman  één van de favoriete (voor)leesboeken van Tarja. Zij vindt de avonturen die Sam en Julia beleven grappig en ook herkenbaar en ik vind vooral de prenten in het boek mooi, die geven mij het poppenhuis-gevoel.
Nu moest Rob afgelopen donderdag voor zijn werk in Kasteel Groeneveld zijn en 's avonds vertelde hij over de mooie omgeving en ook over het Muizenhuis op Zolder.

Na een week vol met gesnotter en gehoest, voelden we ons vanmorgen al veel beter en het was ook nog eens droog. Een mooie dag voor een bezoekje aan het muizenhuis.Voor Tarja was dit het mooiste plekje(mooier dan de geheime hut onder de trap), een nis met een dakraam met heel veel kussens om op te zitten en de twee boeken van Sam en Julia om te bekijken.
Terwijl wij al verder op waren, is ze dan ook snel terug gelopen om stilletjes in het nisje te kruipen om even weg te dromen.


Ze was onder de indruk en had een heerlijke dag (en wij ook) en ja, het tweede boek van Sam en Julia gaat er zeker komen (al is het alleen maar omdat ik dan kan afwisselen)

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke dag! Het muizenhuis staat ook nog op mijn lijstje, en vast ook van mijn kleine meisje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk, ik denk dat mijn grote jongen dit ook nog heel leuk vindt (en zijn moeder!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een heerlijke dag! Ja, het muizenhuis lijkt mij ook wel wat. Krijg er door de foto's helemaal zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg, zo'n muizenhuis op zolder! Heerlijk uitje lijkt me dat voor jonge kinderen, zoveel te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails