zaterdag 13 april 2013

zaterdag

Zat ik gistermiddag nog op de bank met een ziek, slapend meisje op mijn schoot.


Vandaag was ze al weer genoeg opgeknapt, dat we naar buiten konden gaan. Blauwe lucht en zon, dan kan ik niet binnen blijven en ik zei dan ook dat ik even een half uurtje in de tuin ging rommelen. Eerst wat schoffelen tussen de planten en daarna de moestuin opruimen. De aardbeien die overal woekerden en nauwelijks vrucht dragen heb ik weggehaald, de bakken schoongemaakt, helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.
Terwijl ik zo bezig was kwam tarja ook wel even kijken en samen zaaiden we worteltjes. Vorig jaar werd dat niks, ze kwamen op.... en werden slakkenvoer, dus dit jaar een nieuwe poging. Dit samen met een bak vol ingezaaide doperwten is de start van ons moestuinseizoen.En kijk eens wat een beetje regen, zon en warmte al kunnen doen. Nog even en alles is weer groen.
7 opmerkingen:

 1. wat fijn, die verse blaadjes.. hopelijk lukt het mij komende week ook; lekker de ramen tegen elkaar open, wapperen met die stofdoek en poetslap en frisse, bloeiende plantjes overal. ik ben er zo an toe! de wandeling van vandaag was nog grauw vond ik, er is nog weinig bloei te zien... oh, laat maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh en hopelijk is Tarja snel helemaal beter! :) XX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé, zo'n poes hebben wij ook (nou, ja, bijna zoiets :-) ) Fijn dat kindje weer beter is... Mooi he die kleine knopjes en blaadjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat Tarja weer is opgeknapt! Vandaag nog wat extra vitamine D opsnuiven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die knopjes zijn fijn, maar ik wacht op het betere werk > groene bomen! Zalig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, altijd zo schattig en sneu zieke kindjes. Gelukkig kan ze met dit heerlijke weer wel naar buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn als kindjes snel opknappen. En gelukkig is de lente nu echt begonnen lekker buiten zo heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails