zondag 7 april 2013

Is het nu dan toch echt lente?

De dag begon hier mistig, maar ik had heel veel vertrouwen dat de zon snel door de wolken heen zou prikken en het een mooie dag zou worden (dit had ik immers op mijn weer-app gelezen).
Ik werd zeker niet teleurgesteld.

Een mooie dag om naar buiten te gaan, ik wilde zelf graag naar het awd, vanwege de herten en ook omdat we op weg er naar toe langs de bollenvelden komen en ik hoopte daar al wat kleur te zien.
Voor de bollenvelden moet ik nog een week of wat wachten, hier en daar begonnen de velden te kleuren, maar het was nog lang niet zo'n kleurenpracht dat je stil wordt als je er naar kijkt.

Hertjes waren er wel.
Op weg naar de speelwei stond daar de eerste, gewoon een beetje te kijken naar de spelende kinderen, net zo nieuwsgierig als een kind.


Bij de bomen langs de speelwei was vorig jaar een hut van takken, nu was die van de winter een beetje ingestort en afgebroken, dus eerst keek Tarja een tikje teleurgesteld. Zij vond het zo'n fijn huisje om in te zitten.
Maar wat kapot is kun je weer maken, dus aan het werk.


Er werd met takken gesleept en druk overlegd.


En mevrouw de opzichter zorgde er voor dat alles ging zoals zij dat in gedachten had.


En terwijl zij zo bezig waren, zat ik heerlijk in het zonnetje, keek om me heen en voor me op de grond en zag piepjong groen opschieten tussen het dorre gras.


Nadat de kleuterdame ook genoeg had gebouwd en opgeruimd aan de hut, wilde ze wel verder lopen, maar heel veel verder kwamen we niet, want we stond oog in oog met hen.
En van hutten bouwen, hertjes kijken, wandelen, zon en al die buitenlucht wordt je als kleuter heel erg moe, dus nog voor de ondergaande zon de lucht liet verkleuren, lag ons kleine hertje al in haar bed.


Misschien dat zij nu droomt van hertjes, die in haar hut slapen gaan.
Ik droom dat er nog heel veel van deze fijne dagen mogen volgen.

7 opmerkingen:

 1. Nog even geduld en je kan de eerste baby hertjes spotten en ik zal je wel eens uitleggen hoe je bij de vossen komt want die hebben ook bijna jongen en zijn helemaal super cute! En is ook weer een hele ervaring op zich. Ik ken inmiddels het AWD op mijn duimpje, tis me alleen nog steeds niet gelukt de boommarters te spotten :( Maar ik hou hoop. Heerlijk dat jullie zo genoten hebben. Hier een rommel dagje met Niiv samen, alle mannen waren weg :D
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag kwamen wij ook langs de herten en het eland was erg beschermend, dus wie weet ..kunnen wij binnenkort ook wel reetjes spotten !
  Het was hier ook een heerlijke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach die hertjes en ja eindelijk lente, heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ziet eruit als een heerlijke dag en op de foto's ruik je de lente bijna!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder dat jullie zoveel hertjes hebben gezien :) Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tarja heeft duidelijk haar hartje opgehaald!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails