zaterdag 27 april 2013

een dag met een kroontje


Natuurlijk ook hier Koningsspelen met ontbijt op school. Voor Tarja komt het ontbijt van thuis, want gewoon brood eten of beleg gezamelijk gebruiken dat gaat niet. Toch werden het geen Koningsspelen voor haar, want rond de middag werd er al gebeld door de klassenmoeder, dat Tarja klaagde over buikpijn en zich echt niet lekker voelde. Gelukkig was Rob thuis, dus die heeft haar opgehaald. Nu waren we bang dat het toch met eten mis was gegaan. Gelukkig was dit het niet, want eenmaal weer rustig thuis, knapte ze op en at een hoeveelheid waar zelfs Rob van stond te kijken.
Het was haar gewoon allemaal te veel. Het afwijken van het dagelijks ritme, de drukte om haar heen, daar kan ze niet tegen. Tarja houdt van structuur en regelmaat, met iedere dag een vast ritme, dat geeft haar vertrouwen en houvast.

Vanmorgen huppelde ze weer vrolijk door het huis en mocht ze ook wel even buiten gaan huppelen (en rennen en bomen klimmen)
En na twee dagen werken achter elkaar, wil ik ook graag naar buiten, licht en lucht en ruimte in het hoofd.
We deden weer ons rondje Meyendel en kennelijk was iedereen druk met het inslaan van oranje tompoucen, want het was heerlijk rustig, nauwelijks andere wandelaars.

En kijk eens jonge blaadjes aan de bomen.


Klim meisje, klim!


Een waas van groen ligt over de bomen en struiken.Het meisje was aan het rennen, klimmen en voetballen, met een energie die we al een tijd niet hadden gezien.
Heerlijk!


5 opmerkingen:

 1. Fijn dat het weer beter met je meisje gaat! Onze jongste is ook na alle activiteiten ingestort: een koortsig hoopje in bed....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat het weer beter gaat, kinderen vinden het allemaal veel hoor, en worden overstroomd met leuke activiteiten die eigenlijk veel te veel voor ze zijn.
  Ik pleitte altijd voor een rustige onderbouwactiviteit maar daar waren de meningen vaak over verdeeld met als gevolg overprikkelde kinderen.
  Geniet lekker van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is ook een hoop, wat de kinderen zo allemaal over zich heen krijgen! Heel herkenbaar ook hoor. fijn dat het nu weer wat beter gaat! prachtig ook he die natuur die aan het uitlopen is. Mijn oudste was de afgelopen weken drie hele dagen in Meyendel, in het bewaarde land met school, ze heeft er van genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beginnen de blaadjes in Nederland nu pas uit te lopen?
  Hier lijkt de lente alweer voorbij te zijn en is het zomer.
  Vorig jaar was het ook 2 weken lente. Het klimaat is aan het veranderen.
  Fijn dat Tara weer lekker speelt en eet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gut wat kan dat heftig zijn voor die kinderen he. Fijn dat ze weer snel herstelde. Hier hadden ze alternatieve koningsspelen, met ontbijt van de ekoplaza enzo.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails