zondag 18 november 2012

intocht 1 & 2

We leefden er al met het sinterklaasjournaal naar toe, de intocht van Sinterklaas in Roermond. Voor een kleuter moet dit toch een heel spannende tijd zijn. De spanning was op haar gezicht te zien, terwijl we keken of alles wel goed zou komen met het paard van de sint.


Natuurlijk werd 's avonds de schoen (laars) gezet met hierin tekeningen voor de sint en een wortel voor zijn paard.


Misschien wel hierdoor begon vanmorgen onze dag redelijk op tijd en dat kwam vandaag wel goed uit, want vandaag gingen we zelf kijken hoe de sint aan kwam (niet in ons eigen dorp, maar een dorp iets zuidelijker)Zittend op papa's schouders was een goede (en veilige) plek om alles te bekijken.
Ze vond het prachtig, eerst aarzelend , maar algauw zwaaiend en meezingend. En ja, daar genieten wij dan weer van.

7 opmerkingen:

 1. Leuk! Toffe foto's.

  Wij zijn dat stadium alweer een paar jaartjes ontgroeid. Jill is nu zenuwachtig voor haar verjaardag, die over 4 maanden is. Ook leuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij hebben alle kindjes de intocht zitten kijken met pepernoten op hun schoot ;-) Hier gaat de schoen woensdag voor het allerallereerst gezet worden, dat vind ik dan weer spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend weer, voor ons is sinterklaas ook voorbij, tot grote spijt van de jongste die wel trouw nog alle sinterklaasjournaals volgt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier nog geen sintintocht, a.s. zaterdag komt hij in een naburig dorp binnen. Pas dan is voor ons de sint in het land. Zelf geniet ik ondertussen wel van het wichtelen en het sint zijn, kadootjes klaar maken enzo.....vanaf zaterdag gaan wij 'los'. Het is idd erg spannend voor kleuters. Vorig jaar was het iets te, vandaar dat we het nu zo gaan proberen, even geen tv intocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi is dat he, hoe die kinderen het beleven. Hele mooie foto's, en die twee bovenste zo mooi helder! Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh, wat wordt ze al groot!!!
  Ik wens jullie een gezellig Sinterklaasfeest.
  Groetjes Aukje

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails