woensdag 14 november 2012

herfstlicht - zonlicht - zonnetje

Er is niets mooiers dan zonlicht in de herfst, fel licht en een strak blauwe lucht, of gefilterd licht door alle sluier bewolking. Door de veranderende lichtinval ziet de tuin er steeds anders uit. Nu is het echt wel herfst op zijn eind, er liggen meer bladeren op de grond dan aan de bomen. Vanmorgen keek ik vooral omhoog, naar het licht en de kleuren.


De sporen van vliegtuigen ( hoe noem je dat eigenlijk)  maken een raster in de lucht, je kunt er bijna boter, kaas en eieren spelen.
Contrast, geel en blauw


Vanmiddag was ons knutselproject ook kleurrijk! Vetkrijt en waterverf, het idee komt hier vandaan. Eerst tekenen met vetkrijt en er daarna met waterverf overheen verven.


Geconcentreerd verft ze over haar tekening heen, hoe natter, hoe beter, dan vloeien de kleuren mooi door elkaar heen en met verbazing zag ze dat haar eerder gemaakte tekening inderdaad weer door de verf te voorschijn kwam.

Nu nog even genieten van het laatste licht, het wordt alweer zo snel donker. En straks lichtjes aan en samen met het kleine meisje kijken naar het sinterklaasjournaal.

4 opmerkingen:

 1. Wat was het heerlijk vandaag hè!
  Ik heb ook zo enorm genoten van al die kleuren in de natuur vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kleuren. Blauw en geel. Het was ook zo lekker warm vandaag buiten! Ik geniet ook zo van de kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat geel valt hier ook zo op. prachtig hè? ik koester de kleuren, straks zijn ze weg... ach en ja, dat is nu net de schoonheid. dat vergankelijke... prachtig hoe je meisje zit te werken, die concentratie! ik ga dat ook weer doen met de kindjes, fijn hoor! dank voor je inspiratie! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk was het, hier speelde een jongetje heel lang buiten en kwam toen opwarmen en toch nog heel stoer naar het sinterklaasjournaal gekeken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails