woensdag 17 oktober 2012

middagje knutselen

Peuterpubertijd en vermoeidheid zijn geen goede combinatie, het meisje kwam al uit school met de mededeling dat ze moe was en niet wilde eten en niet kon spelen.
Dat niet willen eten viel wel mee, want de pannenkoekjes smaakten haar heel goed, maar dat niet spelen (ook niet rustig even op bed liggen met een boek) ging ik echt geen hele middag volhouden.

Knutselen is dan de oplossing!
Ik tekende bladeren en pompoenen op karton en die werden door ons samen uitgeprikt.


Daarna verven met waterverf. Kliederen met verf vindt ze altijd leuk, dus deze blaadjes werden heel kleurig.

heel geconcentreerd bezig


Terwijl alles lag te drogen, rolde ze vanzelf weer in het zelf-spelen. Dat rustige en ongestoorde spelen heeft ze echt nodig om tot rust te komen.


En het resultaat van de knutselmiddag hangt nu op Tarja's kamertje, want dan kan ze er 's avonds voor het slapen nog even naar kijken.


En hoe was jullie woensdagmiddag?

5 opmerkingen:

 1. Ah wat leuk! Die heeft wel flink doorgeprikt aan de slinger te zien. Gelukkig volgende week vakantie voor het kleine meisje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is leuk om naar te kijken en natuurlijk om te maken! Lekker volgende week vakantie, hier zijn er ook 2 heel hard aan toe.
  We hebben vanmiddag weer een bezoek gebracht aan de tandarts voor poetsinstructie en heeft de jongste getraind met voetballen. De middelste kroop gelijk tegen de verwarming met thee en haar haakwerk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geef middelste helemaal gelijk, daar was het vandaag ook echt weer voor.

   Verwijderen
 3. Lief zeg en wat een heerlijk knutselproject met mooi resultaat! :-) Nog twee dagen en dan vakantie.... hier ook hard nodig. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh daar is ze hier nog net wat te jong voor.... wat ziet dat er gezellig uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails