donderdag 11 oktober 2012

kinderboekenweek

Het is inmiddels al heel lang een traditie.
Met kinderboekenweek mag er altijd een boek worden uitgezocht.
Het begon al toen Martin net in groep 1 zat, op de basisschool hadden ze toen een kinderboekenmarkt en op aanraden van een moeder van een klasgenoot, schaften we toen "Rood met witte stippen" van Carry Slee aan. Dit werd het begin van de verzameling boeken van de tweeling Iris en Michiel, de hoofdpersonen van haar boekjes.

Nu lees ik deze boekjes weer voor  aan Tarja en dit gaf bij de andere kinderen een gevoel van nostalgie, want zij herinnerden het zich nog goed, lekker op de bank zitten, warm en gezellig en dan mama die voorleest.

De aankoop van deze kinderboekenweek is Knofje. Een schot in de roos, Tarja vindt die korte verhaaltjes prachtig en nestelt zich tevreden naast me op de bank of op bed, want de verhaaltjes zijn kort genoeg om voor te lezen voor het slapen gaan.En kochten jullie nog een kinderboek deze week?

12 opmerkingen:

 1. Knofje is leuk! Je dochter heeft smaak ;)

  Nope, wij kopen geen boeken meer. Jill heeft een biebkaart en ik een e-reader.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begon me al een beetje een gierige krent te voelen, lees her en der over kinderboeken kopen en ik koop ook eigenlijk NOOIT wat. Gelukkig is Klivia het met me eens (-; (Lang leve de bieb!) In de boekenkasten staan allemaal nieuwe of tweedehands krijgertjes. Ook leuk (-;

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, geen krent! Want ook wij gaan iedere 4 weken naar de bieb, maar sommige boeken vind ik dan weer zo leuk dat ik ze toch koop.

   Verwijderen
 3. Knofje!!!! ♥
  Het kwam er afgelopen week niet van, maar gelukkig hebben we dit weekend nog een kans om een mooi boek te kopen. De dames willen Kolletje. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kolletje. Daar heb ik in de bieb al een paar keer mee in m'n handen gestaan. Misschien moet ik die toch maar eens meenemen.

   Verwijderen
  2. Kolletje heeft 'toversokken' van haar tante gekregen waarmee ze allerlei situaties naar haar hand kan zetten. De meiden zijn er echt dol op!! Kolletje is het dus geworden gisteren in Donner. :-)
   En ja, het kleine meiske was inderdaad moe van de schoolweek, hoogste tijd voor vakantie, nog een weekje.... En jouw meisje? Gaat het goed op school?

   Verwijderen
 4. Wij hartje Knofje!
  Ja wij kochten het prentenboek deze keer en ja, wij zijn fan van de bieb en gaan eens in de drie weken en soms vaker (als alles al 20x is voorgelezen.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk , knofje! Dit jaar voor het eerst geen boek gekocht, maar we lezen wel graag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knofje is zo leuk! Er is ook een tv-serie van gemaakt. Zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog niet, ik ga morgen op jacht. Zodra de kindjes ouder zijn wil ik ook een bieb-abo, maar ik kan toch niet leven in een huis zonder boekenkasten denk ik ;-) En dus koop ik dit jaar twee kinderboeken, voor elk een, en misschien zelfs wel een gezinskinderboek (sprookjes bijvoorbeeld) voor de man met de baard.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nee! niet eens. wat raar eigenlijk, meestal doe ik dat wel. mijn moeder doet het trouwens ook vaak in de kinderboekenweek. Ik geniet er zó van hè, ik hou van lezen en van voorlezen. het is fijn o de kinderen diezelfde liefde te doen ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja hoor, hier krijgen ze ook alledrie een boek in de kinderboekenweek. Sarah koos Dolfje Weerwolfje, Kobe Hennie de Heks en Moos Kikker. Een traditie die we erin houden!
  En oh, Knofje is gewéldig! We hebben 'em hier ook, ze smullen ervan!
  XX

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails