zondag 7 oktober 2012

en weer een week voorbij

De tijd lijkt wel te vliegen, zo snel als een week gaat.
Deze week viel het ons op dat Tarja met een heuse inhaalslag bezig, ze volgt nu 3 maanden haar glutenvrij dieet en haar energie neemt toe, ze groeit, ze wordt iets zwaarder, ze eet veel meer dan vroeger. En omdat ze nu wel energie heeft, doet ze haar peuterpubertijd nog eens goed over, want nu heeft ze wel de energie om heel hard te gillen wat ZIJ WIL of om zich met veel drama op de grond te laten vallen om haar argumenten kracht bij te zetten.
Ja, het is dood vermoeiend, maar het is ook zo mooi, omdat ze het nu wel kan.
En het doet pijn als we ons realiseren hoe weinig energie het meisje toen had.


De leesmand is weer gevuld met herfstboeken, woensdagmiddag was nu voorleesmiddag in plaats van knutsel- of bakmiddag.


Aandacht van Pinkribbon, mooi en ontroerend.


Ik rommelde met restjes stof en had ineens een nieuwe verslaving, hartjes-hangertjes maken. Het past wel in deze tijd, iemand een warm hart toedragen, juist in een tijd die zo snel gaat met allerlei indrukken die voorbij flitsen.
En een warm hartje kreeg ik van mijn lief, in m'n koffie.

Wie draag jij een warm hart toe?

14 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat het zo veel beter met je meisje gaat!!!! En dat 'puberen' hoort er ook wel een beetje bij natuurlijk, zo aan het begin van een schoolcarrière.... wij zitten er ook weer midden in! ;-)
  Mooie nieuwe week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik krijg er maar geen genoeg van, hartjes hangers maken en uitdelen. en joh, wat is dat toch heftig hè? momenteel zijn er veel mensen om mij heen aan het uitproberen met voedingsmiddelen. er wordt toch ook zo onwijs geknooid met al ons eten, we hebben me rare gewoontes aangewend. we eten troep. Gek, dat nu allerlei kinderen allergieen ontwikkeld hebben? ik vind van niet. ik kan er niet zo goed tegen dat de meeste mensen gewoon maar dorodoen en hun schouders ophalen. Ik doe ook door hoor, daar niet van... maar ik prakkiseer er wel over. nou ja. :-)

  blij voor je meisje, want peuterpuberen hoort er bij;-) Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de afgelopen dertig, veertig jaar de wetenschap het heeft overgenomen van het 'gezonde verstand'. Als er maar een kreet op stond als klinisch bewezen of wetenschappelijk goedgekeurd, dan zou het goed zijn."het komt toch uit een fabriek, nou dan moet het wel goed zijn, met al die controles....."
   Het is echt geen fabeltje dat er kinderen zijn die denken dat melk uit een fabriek komt in plaats van melk komt van de koe. Eigenlijk triest dat mensen zover van zichzelf zijn komen af te staan.

   Verwijderen
  2. yep. en nu is er wel weer een sterke bewustwording volgens mij. veel mensen gaan biologischer eten.

   Verwijderen
 3. Wat goed van haar energie, dat is toch wel heel fijn, begrijp dat het ook vermoeiend is dat alles er nu zo uitkomt.
  Mooie harten, lief van je!
  Ik draag vele mensen een warm hart toe,maar het meeste denk ik toch wel manlief die zo veel gezorgd heeft de laatste jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat is lief! Als je mij je adres mailt, komt er een hartje jouw kant op.

   Verwijderen
 4. Wat fijn om te lezen dat tarja zo opknapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn te lezen dat Tarja het zo goed doet op haar dieet!! En je gevoel erover herken ik enorm!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het zo goed gaat! Overigens, kweenie of ik dat al gezegd had, maar bij de tuinen hier in leiden wordt de afdeling glutenvrije producten steeds groter, misschien de moeite waard ook eens te gluren?
  En wie ik een warm hart toedraag? Mijn vriendje, omdat hij niet keihard wegrent momenteel, aangezien ik weer getest wordt voor mijn hersentumor :(

  Liefs Thess

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joh, daar schrik ik van, dat had ik niet verwacht of gedacht. Hij is een hele lieve zorgzame man, die zal jou echt niet in de steek laten.
   (een hartje is al onderweg)

   Verwijderen
 7. dank je dank je voor je lieve, warme hart in de vorm van het hartje dat ik kreeg... het hangt boven mijn laptop!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat fijn dat Tarja nu meer energie heeft. En ja hartjes maken en weggeven is fijn, fijn ook voor beide partijen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk om te horen dat het zo goed gaat met Tarja! Natuurlijk is het vermoeiend dat ze pubert, maar hoe herkenbaar dat het ook zo mooi is om te zien. Om er los van te komen en van een afstandje te kijken hoe goed je kind dat doet, die grenzen opzoeken ;-) Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk, die leesmand met herfstboeken. De hartjes vind ik ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails