maandag 27 augustus 2012

school

Zo stond alles klaar op het aanrecht vanmorgen, een beker met diksap en een bakje voor de cracker.
Tarja ging nu echt 'wennen op de basisschool'.


Was ze eerst nog heel stoer en voelde ze zich groot, terwijl we naar school liepen, kwamen de traantjes; ze wilde niet naar school.


De school heeft continue rooster, maar wij hadden al afgesproken dat een ochtendje wel genoeg zou zijn, dus rond half 12 gingen we haar weer ophalen.
Een klein meisje aan de hand van de juf op het schoolplein, omringd door spelende kinderen.
Het was goed gegaan, ze had rustig de kat uit de boom gekeken (ze lijkt op haar papa en mama), maar vertelde wel waar haar spulletjes lagen en kletste ook nog tegen een jongetje uit de klas om te vertellen dat ze woensdag weer zou komen kijken.
Ons kleine meisje wordt groot!


En dan ben je moe, je wil nog wel, maar het lukt echt niet meer. Dan maar filmpjes kijken op youtube op de telefoon van papa.

Verder brachten we vanmiddag nog even een bezoek aan de bibliotheek, voor Tarja ruilden we boeken van Kikker voor andere boeken van Kikker (haar grote held van het moment)

Ik leverde in 'Kinderen van één vader'  van  Thomas Eidson.Aanrader !Impulsief meegenomen omdat het plaatje op de kaft me aansprak en er echt geen spijt van gekregen. Ik lees bijna alleen 's avonds in bed voor het slapen gaan en had dit boek in een week uit. (en een aantal ochtenden heel veel moeite met m'n bed uitkomen)

Nu heb ik om te lezen: 'Blauwe ogen' van Joanne Harris  en 'Dochter van Troje' van Marion Bradley.
Dus ik ga vanavond op tijd naar bed.

12 opmerkingen:

 1. Lijkt mij ook een mooi boek! Helaas kan ik hem bij onze bieb niet lenen en ook niet bestellen bij de andere vestigingen.

  Hoe gaat het met het gv eten van Tarja? Is ze al wat gewend en voelt ze zich al wat beter? En wordt er op school goed op gereageerd?

  Groetjes,
  glutenvrije VeggieMo (ook sojavrij, suikervrij, zuivelvrij en nog zo wat dingen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi VeggieMo, nog bedankt voor al je tips bij vorige berichten. We beginnen te wennen aan gv, met vallen en opstaan. Tarja went er aan, ze is nu een beetje door haar koppigheid heen van het ik mag dat niet, maar ik wil het.
   Dat het beter gaat merken we, dat wanneer het (helaas) fout gaat, ze nu kan zeggen dat ze zich niet lekker voelt, buikpijn (diarree). Hoe vervelend dit ook was het gaf voor ons wel aan dat haar lichaam nu schoon wordt en dat ze het verschil begint te kennen tussen je goed voelen en je altijd rot voelen.
   Bij het kdv zijn we op veel onbegrip gestuit, valt mij heel erg tegen.
   terwijl vandaag op de basisschool de juf meteen vertelde dat een meisje in de andere klas dit ook had, dat ze wist dat zelfs het kleinste kruimeltje al teveel was. Dus dit was heel hoopvol.
   Ergens in okt. weer naar kinderarts, dan opnieuw testen en kijken of waarde aan het dalen is.
   We wachten af, doen ons best en hopen dat het goed gaat.

   Verwijderen
  2. Fijn dat er op school wel veel begrip is!
   Ja, gek hé dat als er geen gluten meer gegeten worden en per ongeluk gebeurt het toch dat er dan zo'n heftige reactie komt.
   En soms zitten er gluten in producten waarvan je het niet verwacht en waarvan het ook niet op het etiket staat vanwege een in Europa afgesproken (te hoge) norm.
   Ik hoop dat de antistoffen gedaald zijn in oktober en dat Tarja goed op gaat knappen. Het kan soms wel een jaar of nog langer duren. Tarja heeft wel geluk dat jullie het al zo vroeg weten. Heeft ze minder schade opgelopen.
   En wennen is het zeker. Weet nog heel goed hoe jongste zoon het lastig vond om van koemelk af te blijven. Ik vind het soms ook nog moeilijk. Vooral het opletten en dat je minder vrijheid hebt. En het is heel raar dat je weet dat je ziek wordt van zoiets simpels als een boterham.

   Groetjes, VeggieMo
   Ken je de website www.eetgoedvoeljegoed.nl De recepten met amandelmeel zijn veel lekkerder en minder droog dan die ik maak met rijstmeel of andere glutenvrij meel.

   Verwijderen
 2. Ach dat lieve meissie..... Al die indrukken!! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een grote stap voor zo'n kleine meid. En oh wat zal ze 'groeien' de komende tijd....heerlijk om te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed van haar... En dat is inderdaad een hele stap hoor, er verandert nu een hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor de boekentip, het klinkt goed! Wat een mooi voorbeeld geeft je meisje, dat het rustig aan doen net zo goed kan betekenen dat het heel goed is gegaan. Stoer hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijzonder hè, zo'n eerste schooldag?! Wat heerlijk voor haar dat 's middags nog thuis mag blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend hoor zo'n eerste schooldag, maar zo te lezen is het allemaal goed gegaan. Dat boek lijkt me wel wat. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, Tarja haar eerste schooldag!
  Roxy kijkt er naar uit om maandag weer naar school te gaan.
  En dan weer een hele week, van 8u tot 16 uur.
  Dat wordt wennen voor mij ;)
  Misschien wel een goed idee om een boek te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Spannend was dat! Heeft ze zin aan morgen?

  Even je blog bijgelezen.... wat ontzettend fijn dat jullie er nu achter zijn wat haar buikpijn enzo veroorzaakte. Lastig andere gewoonten aannemen, maar ook dat went weer. Ik eet (om verschillende redenen) geen tarwe meer sinds een hele tijd en ik voel me stukken beter! Was als kind ook altijd gauw moe en ze konden er nooit achter komen waarom dat zo was. Gelukkig ben ik er zelf achter gekomen dat ik tarwe niet goed verdraag en ook een teveel aan zuivel niet. Wat een opluchting, dat kan ik je wel vertellen!

  liefs, ook voor Tarja!
  Greetje

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails