dinsdag 17 januari 2012

een gedeelte van dit logje wilde ik gister al posten

maar door een stroomstoring gingen wij gister terug naar de jaren '70, geen i-net en geen tv (z.iggo lag er uit), voor lief en mij geen probleem, (tv staat bij ons vaker uit dan aan) lief pakte een boek en ik ging verder met een breiwerk. Maar de kids dachten er toch anders over, geen internet, geen ping, geen wap, geen msn. Dochter vroeg zich af hoe wij vroeger leefden zonder deze voor hun onmisbare apps. Nou gewoon, informatie voor school haalde je uit boeken, daarvoor ging je naar de bibliotheek en wilde je afspreken met iemand dan belde je even op of je fietste gewoon langs.
Dochter zei toen dat zij die dingen ook deed, maar dan tegelijk, dus afspreken met een vriendin en ondertussen tweeten dat je daar heen gaat en dan samen msn-en met nog een andere vriendin.
Ik dacht toen ineens, wat een drukte moet dat in je hoofd geven, want je hebt nooit je aandacht bij één ding. Maar het zou ook kunnen zijn dat ik gewoon niet met de tijd mee ga.

Toevallig waren we gistermiddag toch al ergens in '70, want we gingen naar de kinderboerderij,  deze is eind jaren '70 geopend en in al die jaren eigenlijk niet veel veranderd en dat geeft het echt een knus en nostalgisch sfeertje.

7 opmerkingen:

 1. Woeha, die geiten! Wat een koppies :-D
  Ik ben ook nog van voor het tijdperk mobiele telefoon en al die andere dingen... Wij schreven nog brieven! Toch is het gek hoe snel je afhankelijk kan worden van die dingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @sanderijn: ja, brieven van minstens 10 kantjes naar pen vriendinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. t.v. zou ik niet missen maar internet zou ik best moeilijk vinden hoewel ik niet elke dag voor de laptop zit! Omdat we t niet kunnen betalen hebben onze meiden beide nog een pre-paid telefoon dus ze kunnen niet appen enzo...daar balen ze natuurlijk wel van maar de laatste tijd zeggen ze ook wel blij te zijn omdat ze zien dat hun vrienden helemaal gestresst raken zonder telefoon etc. en daar hebben zij geen last van!!! Maar de t.v die zouden ze wel vreselijk missen!!!
  Goh ben al zolang niet meer naar een kinderboerderij geweest...maar na 't zien van die leuke foto's heb ik best wel weer eens zin!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Begrijp ik het goed, dat je er vroeger als kind ook al kwam? Fijne woensdag voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De twee jongste pubers hebben ook gewoon prepaid maar doenvan alles via netwerk van thuis en school. Vraagmeniethoe dit werkt want ik ben een analfabeet op dit gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ liene: ja hoor. Zesde klas lagere school samen met m' n hartsvriendin uit die tijd gingen we vaak op wornsdagmiddag daar konijnen aaien.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails