maandag 14 november 2011

taal enzo

Als je als drie-jarige opgroeit met grote broers en een grote zus, wil je soms eens wat taalgebruik oppikken dat niet helemaal 'peuters' is.
Nu hebben de twee heren de gewoonte om teleurstelling en tegenslag te onderstrepen met het oerhollandse KAK (ook met hoofdletter uitgesproken).
En in zo'n geval denk ik altijd negeren, dan waait het wel weer over.
Natuurlijk hebben kleine potjes grote oren, want laatst vroeg het peutermeisje aan mij waar haar zus was en toen ik haar vertelde dat die al naar school was, keek ze mij aan en zonder te verblikken zei zij zeer hartgrondig 'kak'. (negeren en niet lachen, want 't klonk wel heel grappig)

Toch was 'kak' ook mijn gedachte toen ik gisteravond naar boven, naar een huilende tarja liep, want dat rook ik al. Mijn tweede gedachte 'gelukkig, ze heeft 's nachts een luier aan' hielp ook niets, want het liep langs de zijkanten er uit. Dus het meisje wassen en verschonen, het bed verschonen en de vuile boel snel wassen.
De rest van de nacht ging het gelukkig goed, maar vandaag wel even een dagje binnen. En omdat ik na een halve ochtend het voorlezen ook wel voor gezien hield, zijn we maar gaan knippen en plakken.


Hoe verder op de dag, hoe drukker levendiger ze weer was, dus ik denk aan een combinatie van kou (iets met altijd op blote voeten willen lopen), sintstress en een overdosis aan suiker(kruidnoten).
Toch beviel dit dagje van niets doen en niets moeten mij wel, voorlezen, breien en mee spelen met ons meisje. En morgen?
Dan begint de werkweek weer.

9 opmerkingen:

 1. :-)
  herkenbaar, onze mini roept als het tegenzit Tiefus! Hm, tja.
  Fijn dat het weer beter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar! Mijn jongste, ook een dochter, groeide op met drie oudere broers en ik ben zelfs wel eens ter verantwoording geroepen bij haar kleuterjuffie!
  Beterschap met je meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog niet ter verantwoording geroepen zoals draadjes maar ik verwacht elk moment een telefoontje ;-) En het klinkt altijd zo grappig, dus ik moet me ook nog eens zo inhouden ....
  Beterschap voor de kleine meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeioeioei, niet lachen... moeilijk hoor! Hier wordt KAK ook veelvuldig gebezigd, zowel in de luier als verbaal hihi. Wat een narigheid hè, als alles er dan onder zit. Fijn dat het eenmalig was!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch nog sterkte hoor....en wat ze hier roepen dat durf ik niet te herhalen (zegt iemand die nooit vloekt en daar echt een hekel aan heeft)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, tja zo gaat dat... Het ergste wat Moos tot nu toe zegt is stommerd en dat klinkt erg komisch :o)
  Hoe ging het vandaag? Meiske weer helemaal opgeknapt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tja, ach, och... ik doe daar ook nooit zo moeilijk over, 't waait wel weer over, denk ik dan ook.


  aaaah, die KAKluiers....ik zal blij zijn als het luier-tijdperk voorbij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wij hebben hier ook verboden woorden en als er toch een valt moet er een liedje gezongen worden.
  een heel vrolijke boel, af en toe:))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha! Beterschap voor je meisje en onder die 'Kak' kom je niet uit vrees ik... ;)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails